5,000-η περουβιανή πυραμίδα αποδίδει τρομερές ενδείξεις ανθρώπινης θυσίας

Όταν βρήκαν πρόσφατα μια μυστηριώδη δομή πυραμίδας στο Περού, οι αρχαιολόγοι ήξεραν ότι είχαν εντοπίσει κάτι απίστευτης σημασίας, αλλά μετά από προσεκτικότερη επιθεώρηση, συνειδητοποίησαν ότι η ανακάλυψή τους κρατά ένα σκοτεινό μυστικό που φαίνεται να δείχνει την αρχαία πρακτική της ανθρώπινης θυσίας που κάποτε πραγματοποιήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της Νότιας Αμερικής.

Σύμφωνα με την αρχαία προέλευση:

“Η εκπληκτική ανακάλυψη έγινε στο Αρχαιολογικό Έργο Sechin, στη βόρεια επαρχία Casma στην περιοχή Ancash. Αυτός ο Ιστορικός Χώρος χρονολογείται πάνω από 5000 χρόνια και πιστεύεται ότι ήταν το κέντρο μιας αινιγματικής Προϊστορικής κοινωνίας γνωστής ως πολιτισμός Sechin.

“Λίγα είναι γνωστά για αυτόν τον πολιτισμό, αλλά κατασκεύασε μερικά από τα πρώτα μνημειώδη κτίρια στην Αμερική. Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι μπορεί ακόμη και να είναι ο πρώτος γνωστός πολιτισμός στις Άνδεις.”

Αποδείξεις ανθρώπινων θυσιών;
Μόλις ξεκίνησε η ανασκαφή του χώρου, οι ερευνητές του Sechin Archaeological Project άρχισαν να σημειώνουν ότι έπρεπε να σκάψουν μερικά 18 πόδια για να βρείτε τη δομή της πυραμίδας, και είχε ένα πολύ μοναδικό σχέδιο:

“Αυτή η δομή αποτελείται από μια σειρά βημάτων που είναι κατασκευασμένα από πλάκες και πέτρες και είναι παρόμοια με μια βήμα-πυραμίδα. Εκτιμάται ότι έχει ύψος 10 πόδια (3,05 μέτρα) και πλάτος 15 πόδια (4,57 μέτρα).”

Μετά εικασίες ότι η μαζική πυραμίδα ήταν πιθανό η έδρα της κυβέρνησης στον πολιτισμό Sechin, ερευνητές στη συνέχεια ήρθε στην πιο σκοτεινή χρήση της δομής:

“Η αρχαιολόγος Monica Suarez, συντονιστής του αρχαιολογικού έργου, δήλωσε:” εξυπηρετούσε έναν τελετουργικό σκοπό, αλλά πρέπει να κάνουμε περαιτέρω ανάλυση.”Πολλοί πολιτισμοί στις αρχαίες Άνδεις χρησιμοποίησαν παρόμοια κτίρια για τελετές και θυσίες. Ζώντας και Ταξιδεύοντας στο Περού αναφέρει ότι οι βαθμιδωτές πυραμίδες ” αποσκοπούσαν στην επίτευξη υψηλότερων ή αυξημένων επιπέδων πνευματικότητας.’”

Τρομερές ανακαλύψεις
Κοντά στην πυραμίδα, τα μέλη της αρχαιολογικής ομάδας άρχισαν να βρίσκουν ενδείξεις που σίγουρα φαίνεται να δείχνουν προς ένα αιματηρό παρελθόν, συμπεριλαμβανομένων δύο κρανίων, ένα από τα οποία ανήκε σε έναν ενήλικα και το άλλο σε ένα μικρό παιδί.

Αλλά αυτό ήταν μόνο ένα από τα τρομακτικά πράγματα που βρήκαν οι ερευνητές:

“Στο πλάι της δομής βρήκαν έναν σκελετό που φαίνεται να έχει αποσυναρμολογηθεί. Αυτό είναι απόδειξη ότι ένα άτομο μπορεί να είχε κόψει τα άκρα του ενώ ήταν ακόμα ζωντανό ή μετά τη σφαγή.”

Η εύρεση των κρανίων και του αποσυναρμολογημένου σκελετού προσθέτει πίστη στις θεωρίες της ανθρώπινης θυσίας, σύμφωνα με την Andina. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα ότι οι θυσίες έλαβαν χώρα στη βαθμιδωτή δομή και είναι γνωστό από καιρό ότι η ανθρώπινη θυσία ήταν ένα συνηθισμένο φαινόμενο στις Άνδεις πριν φτάσουν οι Ισπανοί.

Υπάρχουν όμως και εναλλακτικές θεωρίες, και αυτές δείχνουν έναν πιο πρακτικό σκοπό για τη δομή:

“Οι ερευνητές στο Αρχαιολογικό Πάρκο πιστεύουν ότι είναι επίσης πιθανό” ότι η κλιμακωτή, πυραμιδική δομή χρησίμευσε ως σκάλα για να φτάσει σε υψηλότερο επίπεδο.”Η φύση της κλιμακωτής δομής και η θέση της μπορεί να σημαίνει ότι χρησιμοποιήθηκε για την πρόσβαση στο κέντρο του αρχαίου χώρου. Μπορεί να επέτρεψε στους κατοίκους του μαζικού συγκροτήματος να πλησιάσουν το κεντρικό κτίριο.”

Μυστήρια του Σεχίν
Μαζί με τη δυνατότητα της ανθρώπινης θυσίας είναι υπαινιγμοί ότι οι άνθρωποι που έχτισαν την πυραμίδα ήταν περήφανοι για το έργο τους, αφήνοντας ακόμη και ένα είδος υπογραφής που μπορεί να δει από εμάς χιλιάδες χρόνια αργότερα:

“Φαίνεται ότι όταν τα τούβλα λάσπης ήταν ακόμα βρεγμένα, οι εργαζόμενοι σκόπιμα άφησαν εντυπώσεις με τα δάχτυλά τους. Αυτά τα δακτυλικά αποτυπώματα μπορούν να θεωρηθούν ως εργαζόμενοι που υπογράφουν το έργο τους.”

Η έρευνα συνεχίζεται για τη δομή της Περουβιανής πυραμίδας και όλα τα ανθρώπινα υπολείμματα υποβάλλονται σε εκτεταμένες δοκιμές. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα μας δώσει μια μεγαλύτερη εικόνα για τους μυστηριώδεις ανθρώπους Sechin που κατοικούσαν στην περιοχή πριν από χιλιάδες χρόνια.

Αυτό το βίντεο έχει περισσότερα για τους ανθρώπους Sechin και τον πολιτισμό τους:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *