Υπάρχει σύνδεση μεταξύ των Πετρογλυφικών στη Γεωργία και της Ευρώπης της εποχής του χαλκού;

Υπάρχει σύνδεση μεταξύ των Πετρογλυφικών στη Γεωργία και της Ευρώπης της εποχής του χαλκού;
Τα πετρογλυφικά που βρέθηκαν στη Γεωργία δείχνουν μια πιθανή σύνδεση μεταξύ μερικών από τους πρώτους αρχαιολογικούς χώρους στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη της εποχής του χαλκού.

Τα σύμβολα που βρέθηκαν χαραγμένα σε πέτρα είναι εξαιρετικά παρόμοια. Σε μια αρχαία τοποθεσία στη Σαβάνα, Γεωργία, μερικοί δείχνουν επίσης πιθανές συνδέσεις με τους μεσοαμερικανούς. Παρ ‘ όλα αυτά, σήμερα, αυτές οι τοποθεσίες είναι ασαφείς και, σε μία περίπτωση, απλώς υποβιβάζονται στην πλευρά μιας έρημης υπερυψωμένης εθνικής οδού.

Η φυλή Uchee ή Yuchi
Το Uchee (επίσης γραμμένες Euchee, Outchee, Uchi, ή Yuchee), Creek, και Seminole φυλές που δημιούργησε αυτές τις περιοχές πριν από λίγο καιρό ξεριζώθηκαν και όλα, αλλά καταστράφηκε όταν οι Ευρωπαίοι έφτασαν στα τέλη του 1600. Το όνομα του Uchee έδωσαν τον εαυτό τους ήταν Tsoyaha ή Coyaha, “τα Παιδιά του Ήλιου.”

Αυτοί οι ντόπιοι Αμερικανοί μιλούσαν μια μοναδική γλώσσα που δεν σχετίζεται με οποιαδήποτε άλλη, η οποία κινδυνεύει σήμερα. Ωστόσο, οι υπόλοιποι πρόγονοι εργάζονται για να αποκαταστήσουν την κληρονομιά τους πριν χαθεί για πάντα.

# 787 γιορτάζουμε το Tsoyaha Yudgiha για πολλούς λόγους … σήμερα, είναι ένας πολύ ξεχασμένος ιθαγενής λαός που…

Δημοσιεύτηκε από Yuchi (Tsoyaha) ιθαγενείς την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Ένας από αυτούς τους προγόνους είναι ο Richard L. Thornton, ο οποίος περιγράφει τον εαυτό του ως συγγραφέα, αρχιτέκτονα και πολεοδόμο με την ινδική κληρονομιά Creek και Uchee. Ο Thornton είναι ο αρχιτέκτονας για το μνημείο Trail of Tears της Οκλαχόμα στην Tulsa.

Το σπίτι του ήλιου
Ο Thornton επισημαίνει ότι οι Uchee πιστεύουν ότι οι πρόγονοί τους ήταν από τον ωκεανό.

“Από τις πρώτες επαφές τους με τους αποίκους της Γεωργίας το 1733, οι Uchee δήλωσαν με συνέπεια ότι οι πρόγονοί τους συναντήθηκαν στον Ατλαντικό Ωκεανό από το “σπίτι του ήλιου” και προσγειώθηκαν για πρώτη φορά στο στόμιο του ποταμού Savannah”, γράφει ο Thornton.

Αν είναι αλήθεια, οι θεωρίες του σημαίνουν ότι το Uchee κατέβηκε από ανθρώπους που ζούσαν περίπου 4.600 μίλια πέρα από τον Ατλαντικό.

Σημάδια Σχεδόν Ξεχασμένα
Αφού μελέτησε τα πετρογλυφικά και τους αρχαίους χώρους, ο Thornton πιστεύει ότι οι αρχαίοι ναυτικοί από τη Σκανδιναβία ταξίδεψαν στη Γεωργία πριν από χιλιάδες χρόνια. Κατά την επιδίωξη του χρυσού στη Χρυσή Ζώνη της Γεωργίας, αλληλεπίδρασαν με τους ντόπιους, αφήνοντας πίσω τους σημάδια. Σημάδια που άφησαν πίσω τους:

Γλωσσικές ομοιότητες
Πολιτιστικά σύμβολα
Πετρογλυφικά
Ταφικά αναχώματα
Άλλες αρχαίες τοποθεσίες
Για παράδειγμα, ο Thornton προτείνει ότι το όνομα του ποταμού Tugaloo μπορεί να προέρχεται από τη γαελική λέξη, Togha-re, που σημαίνει “καλύτερο, μεγάλος, ή κύριοι άνθρωποι.”Στο Creek Indian, η παρόμοια λέξη, Tokahle, σημαίνει” freckled.”Στη συνέχεια, η έκδοση Cherokee του 18ου αιώνα, Dagalu, έγινε αυτή που αναγνωρίζεται.

Ερείπια αρχαίου πολιτισμού
Ο πρωτοπόρος αρχαιολόγος Charles C. Jones νεώτερος περιέγραψε τις αρχαίες τοποθεσίες στις νότιες ΗΠΑ στο βιβλίο του, the Antiquities of the Southern Indians. Το βιβλίο δημοσιεύθηκε το 1873.

Ο Τζόουνς περιέγραψε τις τοποθεσίες που βρήκαν οι αγγλόφωνοι άποικοι όταν έφτασαν στο νότο.

“Όταν οι αγγλόφωνοι έποικοι ήρθαν στο Πιεμόντε της Γεωργίας και στα βουνά, αντιμετώπισαν επίσης πολλές πέτρινες κατασκευές σε όλο το τοπίο. Υπήρχαν πολλές πέτρινες βεράντες, Πέτρινοι βωμοί και ακόμη και τα ερείπια αρχαίων πέτρινων κτιρίων.”

Ωστόσο, μέσα σε μια γενιά, οι μυστηριώδεις δομές είχαν φύγει και σχεδόν ξεχασμένες. Σκεπτόμενοι τους Ιθαγενείς Αμερικανούς πρωτόγονους, πίστευαν ότι οι δομές ήταν το έργο του ισπανικού ή ουαλικού Πρίγκιπα Madoc.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο από το People of One Fire παρακάτω:

Πετρογλυφικά που δείχνουν μακριά
Προηγουμένως, μοιραστήκαμε την ιστορία του Thornton σχετικά με τα πετρογλυφικά ηλικίας 4.000 ετών που βρέθηκαν στη Γεωργία. Ενώ σπούδαζε στη Landskrona της Σουηδίας, ο Thornton ήταν συγκλονισμένος όταν αναγνώρισε σύμβολα στο νησί Ven της Σουηδίας.

Αν και οι κύριοι αρχαιολόγοι μπορεί γρήγορα να το ονομάσουν ψευδο-Αρχαιολογία, το μοιραζόμαστε με το ανοιχτό μυαλό μας για την εκτίμησή σας.

Τα πετρογλυφικά της εποχής του χαλκού στη Σουηδία χαρακτήρισαν το σύμβολο της ιερής φωτιάς από τον κολπίσκο και το Uchee. Επίσης, τα σουηδικά ταφικά ανάχωμα που ονομάζονται gravhöger έμοιαζαν με τα ταφικά ανάχωμα στις Νοτιοανατολικές ΗΠΑ και το Οχάιο.

“Παρατήρησα αμέσως ότι όλα τα σύμβολα στους ογκόλιθους ήταν επίσης ιερά σύμβολα των Ινδών Creek. Είμαι ο Κρικ. Αυτή η ανησυχητική ανακάλυψη βρίσκεται στο “πίσω μέρος του κεφαλιού μου” τις δεκαετίες από τότε”, έγραψε.

Αρχικά, απέφυγε να συζητήσει την ομοιότητα μεταξύ της σκανδιναβικής εποχής του χαλκού και της Τέχνης του κολπίσκου. Ωστόσο, μετά από πολλά χρόνια περισυλλογής, άρχισε να ερευνά ενεργά το θέμα. Από εκεί, άρχισε να μοιράζεται αυτό που βρήκε στο κανάλι YouTube “People of One Fire” και στον ιστότοπο “the Americas Revealed”.

Κοινά Σύμβολα Πετρογλυφικών
Ένα παράδειγμα των πετρογλυφικών είναι οι ομόκεντροι κύκλοι, όπως οι κυματισμοί στο νερό. Σύμφωνα με τον Thornton, αυτές οι κυματισμοί θεωρήθηκαν πύλες χρόνου από τους ιερείς του Uchee.

Με την εξέταση τους, οι ιερείς θα μπορούσαν να καθορίσουν το παρελθόν και το μέλλον. Συγκεκριμένα, αυτά τα σύμβολα εμφανίζονται σε όλο τον κόσμο, με μερικά παρόμοια που χρονολογούνται από 40.000 χρόνια. Ωστόσο, μοιάζουν πολύ με τις σπείρες του Newgrange στην Ιρλανδία, που χρονολογούνται από το 3.300-2.900 π.χ.

Ο Thornton επισημαίνει ότι οι κυματισμοί από τον ογκόλιθο Reinhardt στη γεωργία είναι πανομοιότυποι με αυτούς που βρέθηκαν στο County Kerry της Ιρλανδίας. Επιπλέον, βρήκε σύμβολα των αστεριών, των εξάγωνων και του ηλιακού Σταυρού που ονομάζεται Sun Wheel στην Ευρώπη.

Για εμάς, καλεί στο μυαλό το “Camunion Rose” από τη Λομβαρδία της Ιταλίας.

Η Πέτρα Metcalf
Η πέτρα Metcalf που βρέθηκε στην κεντρική Γεωργία κοντά στον ποταμό Chattahoochee φέρει σύμβολα που μοιάζουν με το γραμμικό σενάριο Α. Ωστόσο, αυτή η γλώσσα προέρχεται από τον Μινωικό πολιτισμό από την Κρήτη κατά την εποχή του χαλκού.

Ο Δρ Joseph Mahan από το Columbus State University θεωρούσε ότι ο κολπίσκος ήταν απόγονοι ανθρώπων από την Κρήτη. Πολλοί κριτικοί απαξιωθεί το εύρημα ως ” κακή αρχαιολογία.”Ωστόσο, ρίξτε μια ματιά στον εαυτό σας και αποφασίστε τι σκέφτεστε.

Δείτε περισσότερα για την πέτρα Metcalf μέσω του People of One Fire:

Track Rock Gap Πετρογλυφικά
Βρίσκεται στο Blairsville, γα, ο ιστότοπος Track Rock Gap επισημαίνει γρήγορα ότι δεν υπάρχει “αρχαιολογική απόδειξη οποιασδήποτε σύνδεσης των Μάγια.”Ο Thornton επισημαίνει γρήγορα ότι οι περισσότεροι από τους γλύφους δεν είναι Μάγια. Ωστόσο, ανακάλυψε σύμβολα που μοιάζουν με το Quetzalcoatl, τον Θεό των Αζτέκων/ Μάγια στο Boulder Six.

Σε άλλους ογκόλιθους, είδε πολλά σύμβολα που του υπενθύμισαν τα σκανδιναβικά σύμβολα της εποχής του χαλκού.

Η Πέτρα Tugaloo
Στο πίσω μέρος του ιστορικού χώρου του Traveler’s rest State, η πέτρα Tugaloo διαθέτει ένα αδιαμφισβήτητο σκάφος. Αρχικά η πέτρα βρισκόταν κοντά στον ποταμό Tugaloo σε ένα σημαντικό εμπορικό μονοπάτι. Ο Thornton σημειώνει ότι η πέτρα μετακινήθηκε και τοποθετήθηκε ανάποδα για πάνω από 200 χρόνια.

Όταν περιστρέφεται, η πέτρα Tugaloo διαθέτει αυτό που μοιάζει με Μινωικά και Φοινικικά σκάφη της εποχής του χαλκού. Από την άλλη πλευρά, εμφανίζονται σύμβολα που φαίνεται να είναι αστερισμοί και ένα UFO.

Morgan Falls Πέτρινο Σκάφος
Η αρχαιολογική ζώνη Morgan Falls βρίσκεται ανατολικά του Roswell, Γεωργία, στον ποταμό Chattahoochee. Εκεί, ένα μεγάλο μνημείο ταφής πέτρινων σκαφών μοιάζει με αυτά που βρέθηκαν στη Σκανδιναβία. (δείτε στο βίντεο)

Το Roberts Petroglyph
Στο Κρατικό Πάρκο Sweetwater Creek στο Lithia Springs της Γεωργίας, ένα stela 600 λιβρών (σκαλιστό μνημείο) διαθέτει μια εντυπωσιακή φιγούρα. Ονομάστηκε Το Roberts Petroglyph, το stela μοιάζει ακριβώς με ένα σύμβολο Πνεύματος της Καραϊβικής Taíno(Arawak) zemí.Mow Hill Petroglyph
Στο Long Swamp Creek, ανατολικά του Jasper της Γεωργίας, ο αρχαιολόγος Robert Wauchope βρήκε ένα ασυνήθιστο πετρογλυφικό το 1939. Για εμάς, φαίνεται να μοιάζει με ένα UFO, αλλά ο Thornton σημειώνει ότι μπορεί να μοιάζει με ένα ημερολόγιο Itzamná, με εγκοπές σαν ηλιακό ρολόι.

Bilbo Mound, Σαβάνα, Γεωργία
Σήμερα, τοποθεσίες που θα μπορούσαν να χρονολογούνται από το 3545 π.χ. βρίσκονται κοντά στο κέντρο της σαβάνας της Γεωργίας. Το παλαιότερο από αυτά, το ανάχωμα Bilbo, είναι πλέον ξεχασμένο. Από τον αέρα, οι φωτογραφίες του Google Earth δείχνουν ότι θα μπορούσε να είναι ένα γεωγλυφικό που φαίνεται από τον αέρα, παρόμοιο με το Serpent Mound, Ohio. Ιδιαίτερα, ο σχεδιασμός φαίνεται να δείχνει μια μεσοαμερικανική θεά βροχής.

Δείτε περισσότερα για το ανάχωμα Bilbo παρακάτω από το the Looters Revue Show:

Βλέποντας αρχαίες τοποθεσίες με νέα μάτια 𓂀
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα sites που Thornton και οι άνθρωποι της One Fire έχουν ερευνηθεί. Σίγουρα, υπάρχουν περισσότερα για την ιστορία από ό, τι συναντά το μάτι. Αυτοί οι αρχαίοι χώροι και τα πετρογλυφικά αξίζουν νέα μάτια για να τα δουν χωρίς περιορισμούς που επιβάλλονται από τα συμβατικά χρονοδιαγράμματα, δεν νομίζετε;

Οι αρχαίοι πολιτισμοί μας δίνουν ανεκτίμητες ιδέες και μόλις αρχίζουμε να κατανοούμε πλήρως και να συμφιλιωθούμε με το παρελθόν μας. Ελπίζουμε ότι οι σύγχρονοι αρχαιολόγοι και ερευνητές θα κάνουν περισσότερα για να διατηρήσουν και να κατανοήσουν τοποθεσίες Uchee όπως αυτές στη Γεωργία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *