Το Namahage που τρώει παιδιά της Ιαπωνίας προετοιμάζει τα μέτρα ασφαλείας COVID-19 για το Νέο Έτος

Κάθε χρόνο στο νέο έτος, τρομακτικοί τερατώδεις δαίμονες βουνών που ονομάζονται Namahage επισκέπτονται παιδιά στο Νομό Akita της Ιαπωνίας στη χερσόνησο του ΟΓΑ.

Εκεί, στο βόρειο άκρο του κύριου νησιού Honshu της Ιαπωνίας, οι άνθρωποι συνεχίζουν τα αρχαία έθιμα. Αν και η παράδοση σχεδόν εξαφανίστηκε, έχει δει αύξηση της δημοτικότητας τα τελευταία χρόνια.

Με την άδεια του γονέα, άνδρες σε ομάδες των τριών έρχονται σπίτι στο σπίτι με κοστούμι ως δαίμονες που μοιάζουν με oni που μεταφέρουν γιγαντιαία τελετουργικά μαχαίρια και ρωτούν:

“Υπάρχουν crybabies εδώ; Παιδιά που δεν ακούνε τους γονείς τους;”

“Υπάρχουν άτακτα παιδιά γύρω;”οι δράκοι ουρλιάζουν.

“Υπάρχουν τεμπέληδες κόρες εδώ;”κλαίνε.

Το Namahage προειδοποιεί για την τεμπελιά, απειλώντας να φάει άτακτα παιδιά. Ωστόσο, θεωρούνται επίσης ως ορεινά πνεύματα που κατεβαίνουν στο χωριό για να αποτρέψουν το κακό. Έτσι, όπως και οι νεράιδες της Ιρλανδίας, μπορούν να απεικονιστούν ως καλοί ή κακοί.

Ενώ τα ουρλιάζοντας πλάσματα είναι συχνά τρομακτικά για τα παιδιά, πολλοί γονείς τους βρίσκουν ένα αβλαβές και ξεκαρδιστικό θέαμα. Σύμφωνα με τη λαογραφία, το μάθημα έχει ως στόχο να ενσταλάξει την υπακοή και την καλή ηθική, μια παράδοση που παραδίδεται για εκατοντάδες χρόνια.

Μεταφέροντας φλεγόμενους φακούς, η κραυγή Namahage καθώς κατεβαίνουν από τα βουνά.

Δείτε σκηνές από το Φεστιβάλ Oga Namahage:

Ο αυτοκράτορας Wu του Han και το Namahage
Οι θρύλοι λένε ότι ο αυτοκράτορας Γου του Χαν έφτασε στην ΟΓΑ από τον ουρανό με πέντε πλάσματα που μοιάζουν με νυχτερίδες πριν από 2.000 χρόνια. Με ένα λογαριασμό, αναζητούσε ένα ελιξίριο αθανασίας από ένα φυτό.

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ: η ένδειξη ενός αρχαίου Tablet για την αθανασία ακούγεται σαν μια μελέτη επιστημόνων τώρα

Ο Θρύλος των σκαλοπατιών 999
Στη συνέχεια, τα πλάσματα που μοιάζουν με νυχτερίδες μετατράπηκαν σε δαίμονες και άρχισαν να απαγάγουν νεαρές γυναίκες και να κλέβουν καλλιέργειες από τα χωριά. Μετά την καταστροφή, οι χωρικοί έκαναν μια συμφωνία, ελπίζοντας ότι θα μπορούσαν να εξαπατήσουν τους δαίμονες να φύγουν με ένα δύσκολο έργο.

Ζήτησαν από τα πλάσματα να χτίσουν μια γιγαντιαία πέτρινη σκάλα 1000 σκαλοπατιών. Θα συνέδεε την παραλία με το ιερό Goshado στα βουνά.

Αν οι δαίμονες μπορούσαν να κάνουν τις σκάλες πριν ο κόκορας λάλησε το πρωί, το χωριό θα συμφωνούσε να παραδώσει μια νεαρή γυναίκα κάθε χρόνο. Τα θηρία συμφώνησαν στη συμφωνία, βρίσκοντας όλα-πολύ-εύκολο να μετακινήσετε τις πέτρες.

Ωστόσο, στο 999ο βήμα, ένας χωρικός τους εξαπάτησε.

Λαλώντας σαν κόκορας, ένας χωρικός έκανε τους δράκους να πιστεύουν ότι το φως της ημέρας ήταν πάνω τους. Έτσι, οι δαίμονες άφησαν την αίσθηση ότι είχαν νικήσει. Σε μια άλλη εκδοχή, είναι ένας απομιμητικός δαίμονας που ξεγελάει τους άλλους, καθιστώντας το Namahage.

Οι επισκέπτες μπορούν να δουν την τοποθεσία του πανέμορφου Ιερού Akagami Goshado σήμερα και να ανέβουν 999 σκάλες που οδηγούν σε αυτό.

Τα τελετουργικά Namahage και Western
Το έθιμο Namahage ακούγεται τρομακτικό, αλλά μοιράζεται ορισμένα στοιχεία των δυτικών τελετουργιών. Για παράδειγμα, το Namahage φέρει ένα βιβλίο για να γράψει το οποίο ήταν άτακτο ή ωραίο. Στη συνέχεια, για να κατευνάσουν τα ogres, οι γονείς θα τους προσφέρουν φαγητό και θα τους στείλουν στο δρόμο τους. Πράγματι, αυτά τα έθιμα επικαλούνται αμέσως Santa Clause και Trick ή Treaters στο Halloween.

Σήμερα, τα πλάσματα εμφανίζονται σε όλη την πόλη της Ογα σε αναμνηστικά. Υπάρχει επίσης ένα Μουσείο Namagage. Εκτός αυτού, το τελετουργικό γίνεται διάσημο εν μέρει σε μια νέα ταινία μικρού μήκους του σκηνοθέτη Sato Takuma.

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ: ένας μονόλιθος 800 τόνων από την Ιαπωνία και η ομοιότητά του με ιστορίες παράξενων ξένων επισκεπτών

Η Πανδημία Αλλάζει Τα Αρχαία Έθιμα
Φέτος, λόγω της πανδημίας COVID-19, το Namahage υιοθετεί νέα πρωτόκολλα ασφαλείας. Αντί να έρχονται σε σπίτια και να συμμετέχουν σε προσφορές τροφίμων, θα περιπλανηθούν στους δρόμους ουρλιάζοντας από μακριά. Τώρα, οι εθελοντές θα φορούν μάσκες καθώς και τα ogres. Σε κοντινή απόσταση, οι άνθρωποι θα απολαύσουν θαλασσινά καθώς παρακολουθούν από ασφαλή απόσταση.

Μπορεί να είναι αρκετά ανακούφιση για πολλά παιδιά στην πόλη του ΟΓΑ!

Ομοίως, στη Γερμανία και την Αυστρία, οι ετήσιες εκδηλώσεις Krampus αλλάζουν ή θα αναβληθούν λόγω του COVID-19. Σύμφωνα με αιώνες μύθο, ο Krampus είναι ο μισός κατσίκας μισός δαίμονας γιος του Hel στη Νορβηγική μυθολογία.

Κάθε χρόνο στις 5 Δεκεμβρίου, ο Krampus φτάνει να νικήσει τους ανθρώπους να είναι ωραίοι αντί για άτακτοι. Ενώ ο Άγιος Νικόλαος φέρνει γλυκά, ο Krampus swats κακομεταχειρίζεται τα παιδιά με ένα διακόπτη, τα γεμίζει σε σάκους και τα παίρνει μακριά.

Όπως και τα αναζωογονημένα παγανιστικά φεστιβάλ του Samhain, το Krampus και το Namahage έχουν κλιμακωθεί το 2020. Ωστόσο, όλα αυτά τα αρχαία τελετουργικά έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια.

Δείτε περισσότερα για το Namahage πέρυσι από το Speakeasy:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *