Παρά τα χρόνια φήμης, η Apple δεν έχει δημιουργήσει ακόμα ένα iPhone USB C. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε έναν φοιτητή στη μηχανική ρομποτικής να κάνει ένα. Ο Ken Pillonel τοποθετούσε μια λειτουργική θύρα USB-C σε ένα iPhone X.Αυτό επιτρέπει στο τηλέφωνο να φορτίζει ή να μεταφέρει δεδομένα μέσω USB-C αντ ‘ αυτού.
Ο Pillonel πέρασε πολλούς μήνες δουλεύοντας στο έργο, σύμφωνα με την Apple Insider. Άνοιξε επίσης πολλά καλώδια Lightning και USB-C για να φτάσει στον τελικό στόχο του για ένα USB-C iPhone. Η Pillonel δημιούργησε ένα πρωτότυπο που θα επέτρεπε τη φόρτιση μιας μπαταρίας iPhone μέσω της θύρας USB-C τον Μάιο. Ήταν πολύ μεγάλο για να χωρέσει σε περίπτωση iPhone, οπότε έπρεπε να το ξεχωρίσουμε και να το συμπιέσουμε μέσα.

Η pillonel ανάστροφη μηχανική υποδοχή C94 της Apple για να δημιουργήσει το δικό της ευέλικτο σχέδιο PCB που ταιριάζει μέσα στο iPhone. Το pillonel έδειξε το εύκαμπτο καλώδιο σε ένα βίντεο teaser, αποδεικνύοντας πώς το iPhone X μπορεί να φορτίσει και να μεταφέρει δεδομένα χρησιμοποιώντας USB-C.το πλήρες βίντεο, το οποίο θα δείξει πώς η pillonel ανάστρεψε την υποδοχή C94 για να χωρέσει το προσαρμοσμένο PCB του μέσα στο iPhone X, αυτή τη στιγμή επεξεργάζεται.

Μόλις λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση των σχεδίων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απαίτηση από τους κατασκευαστές smartphone και άλλες ηλεκτρονικές εταιρείες να εγκαταστήσουν μια κοινή θύρα φόρτισης USB C στις συσκευές τους, ξεκίνησε το iPhone USB-C. Η Apple θα μπορούσε να αναγκαστεί να κάνει ένα iPhone με USB C τα επόμενα χρόνια ή να ξεκινήσει ένα portless iPhone που βασίζεται στην ασύρματη φόρτιση.

Ο Pillonel μπορεί να μην κάνει δημόσιες λεπτομέρειες σχετικά με το εύκαμπτο εύκαμπτο PCB του για να επιτρέψει σε άλλους να δοκιμάσουν την τροποποίηση. Αυτή τη στιγμή επιδιώκει μεταπτυχιακό στη ρομποτική στο EPFL, το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας. Τα ταλέντα του έχουν χρησιμοποιηθεί για να τροποποιήσουν μια βάση αυτοκινήτου Samsung Galaxy Fold. Κυκλοφόρησε επίσης ένα 3D τυπωμένο mod που επιτρέπει σε έναν ασύρματο φορτιστή αυτοκινήτου Xiaomi Mi (και το Galaxy Fold) να λειτουργήσει.