Το σεισμικό κέντρο της Αλάσκας χαρακτήρισε τον σεισμό μεγέθους 6, 9 της Δευτέρας ως μετασεισμό σε σεισμό 8, 2 που σημειώθηκε στα τέλη Ιουλίου.

Σύμφωνα με το σεισμικό κέντρο της Αλάσκας, ο σεισμός της Δευτέρας έγινε αισθητός σε όλη τη χερσόνησο της Αλάσκας και το νησί Kodiak.

Πραγματοποιήθηκε περίπου 70 μίλια (115 χλμ.) Πρόκειται για μια μικρή κοινότητα περίπου 90 ατόμων στη χερσόνησο της Αλάσκας. Chignik βρίσκεται περίπου 450 μίλια (725 km) νοτιοδυτικά αγκυροβόλιο, και 260 μίλια (405 χιλιόμετρα) νοτιοδυτικά Kodiak.

Σύμφωνα με τη Ναταλία Ρούπερτ, σεισμολόγο, το κέντρο δεν έχει λάβει αναφορές ζημιών και βασίζεται στη δική του αναφορά. Ο Jeremy Zidek, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της Αλάσκας, δήλωσε ότι το γραφείο επικοινωνούσε με τις κοινότητες αλλά δεν είχε λάβει αναφορές ζημιών.

Η Αμερικανική Γεωλογική Έρευνα του Twitter ανέφερε μια προκαταρκτική ανάγνωση μεγέθους 6, 5, αλλά αυτό αναθεωρήθηκε αργότερα σε 6, 9 από την Αμερικανική Γεωλογική Έρευνα. Αυτό συνδέει τον σεισμό του Αυγούστου της Αλάσκας.

Αυτοί οι δύο σεισμοί 6.9 ήταν οι πιο ισχυροί μετασεισμοί από τότε που οι Ηνωμένες Πολιτείες υπέστησαν τον μεγαλύτερο σεισμό του μισού αιώνα. Αν και αισθανόταν ευρέως, ο σεισμός δεν προκάλεσε σημαντικές ζημιές στην περιοχή που επλήγη περισσότερο. Σύμφωνα με το σεισμικό κέντρο, ήταν ο μεγαλύτερος σεισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον σεισμό μεγέθους 8, 7 που έπληξε τους Aleutians το 1965.

Ο Ruppert δήλωσε ότι οι μετασεισμοί από τους σεισμούς του Ιουλίου θα μπορούσαν να συνεχιστούν για “πολλούς ακόμη μήνες”.

Δήλωσε ότι η περιοχή είναι σεισμικά ενεργή και δεν είναι ασυνήθιστο για έναν μεγάλο σεισμό να παράγει μετασεισμούς μεγέθους 6 ή μεγαλύτερου.

2021 Το Associated Press. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται. Χωρίς άδεια, αυτό το υλικό ενδέχεται να μην μεταδίδεται, να ξαναγράφεται ή να αναδιανέμεται.