Ποιος έχτισε τα τείχη μυστηρίου του East Bay στην Καλιφόρνια;

Οι τοίχοι μυστηρίου του East Bay εκτείνονται για 50 μίλια κατά μήκος του τοπίου της Καλιφόρνιας. Σήμερα, παραμένει άγνωστο ποιος δημιούργησε τις δομές.

Αντί να τραβήξουν την προσοχή από τους αρχαιολόγους, φαίνεται ότι αγνόησαν τις δομές. Όπως και άλλες πρώιμες τοποθεσίες στην Αμερική, φαίνεται να δείχνουν την πιθανότητα ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα στην ιστορία μας από ό, τι γνωρίζουμε.

Στη σειρά America Unearthed, ο οικοδεσπότης και εγκληματολόγος γεωλόγος Scott Wolter εξερευνά τα τείχη μυστηρίου του East Bay κοντά στον Κόλπο του Σαν Φρανσίσκο.

“Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας τοίχος αυτός ο μεγάλος, που εκτείνεται 50 μίλια κατά μήκος του τοπίου της Καλιφόρνιας, δεν έχει διερευνηθεί ποτέ από σύγχρονους επιστήμονες”, λέει ο Wolter.

Ο Wolter διαπιστώνει ότι ο τοίχος, ο οποίος στέκεται περίπου οκτώ πόδια ψηλός σε ορισμένα σημεία, εκτείνεται υπόγεια. Μελετώντας την πέτρα, ένα στρώμα γύρω από τον πυρήνα του βράχου υποδηλώνει ότι έχουν τοποθετηθεί για τουλάχιστον 200 χρόνια. Ωστόσο, οι πέτρες μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερες.

Ποιος έχτισε τα τείχη μυστηρίου του East Bay;
Χτισμένο από ιθαγενείς Αμερικανούς
Φυσικά, η ευκολότερη εξήγηση για τον τοίχο είναι ότι οι ντόπιοι Αμερικανοί το έχτισαν. Αν ναι, τι σκοπό θα εξυπηρετούσε; Συγκεκριμένα, η οικοδόμηση τέτοιων τειχών δεν φαίνεται να είναι κάτι που οι τοπικές φυλές θα είχαν συνήθως κάνει. Γιατί να χρειαστούν έναν τοίχο 50 μιλίων; Σίγουρα, δεν φαίνεται πιθανό.

Λεμούριοι
Μία από τις θεωρίες είναι ότι οι λεμούριοι από το μυθικό νησί Mu έχτισαν τους τοίχους μυστηρίου του East Bay. Οι ιστορίες για τη Λεμουρία έγιναν δημοφιλείς το 1864 όταν ο Βρετανός ζωολόγος Philip Lutley Sclater πρότεινε ότι οι λεμούριοι από τη Μαδαγασκάρη προέρχονταν από μια χαμένη χερσαία μάζα στον Ινδικό Ωκεανό.

Το 2013, οι γεωλόγοι ανακάλυψαν ίχνη μιας χαμένης ηπείρου στον Ινδικό Ωκεανό που τώρα ονομάζεται Μαυρίτια. Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Μαυρίτια ήταν “κάποτε ένα μικρό μέρος μιας πολύ μεγαλύτερης” υπερηπειρωτικής “που περιλάμβανε την Ινδία και τη Μαδαγασκάρη, που ονομάζεται Rodinia”, σημείωσε η National Geographic. Ωστόσο, η Μαυρίτια πνίγηκε κάτω από τον ωκεανό πριν από περίπου 85 εκατομμύρια χρόνια.

Γιγάντων
Στις αρχές της δεκαετίας του 1900, ένας καθηγητής χημείας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας με το όνομα Henry Coffinberry Myers πρότεινε ότι οι Κινέζοι μετανάστες θα μπορούσαν να έχουν χτίσει το τείχος. Ωστόσο, αυτοί δεν ήταν Κινέζοι, αλλά γίγαντες:

Σύμφωνα με τον KQED:

“Τα αντικείμενα που είπε ο Myers ότι είχε αποκαλύψει κατά τη διάρκεια των επιδρομών στους λόφους περιλάμβαναν μια “πέτρινη εικόνα πέντε όψεων”, πέτρινους άξονες και κομμάτια κεραμικής. Ο Myers είπε ότι οι ορυκτές αποθέσεις στην σκαλιστή πέτρινη εικόνα απέδειξαν ότι ήταν ηλικίας 1.000 έως 10.000 ετών.

Ο καθηγητής πρότεινε ότι τα τείχη ήταν ένα σημάδι ότι οι γίγαντες είχαν ζήσει κάποτε στην Καλιφόρνια.

Myers και άλλοι ειδικοί το χρονικό επικοινώνησε είπε ότι τα αντικείμενα και τα τείχη στους λόφους ήταν απόδειξη ότι οι πρώτοι κάτοικοι λόφων — ίσως γίγαντες που είχαν αποκτήσει τεράστια δύναμη ανυψώνοντας μεγάλους βράχους — είχαν μεταναστεύσει από την Κίνα.”

Μετά τη δημοσίευση, ο καθηγητής έφυγε από το Μπέρκλεϊ.

Δείτε περισσότερα από το KQED News:

Εξερευνητές Δυναστείας Μινγκ
Οι Κινέζοι είχαν ισχυρό ναυτικό στόλο ήδη από τον 11ο αιώνα. Θα μπορούσαν να το κάνουν σε όλο τον κόσμο;

Όπως γνωρίζουμε, οι Κινέζοι είναι γνωστοί για την κατασκευή τοίχων τους, με το Σινικό Τείχος της Κίνας να είναι το πιο διάσημο παράδειγμα που ολοκληρώθηκε στη δυναστεία των Μινγκ.

Για να επιβεβαιώσει οποιαδήποτε σχέση μεταξύ των τειχών, ο Woltard ταξίδεψε στην Κίνα. Εκεί, μίλησε με τον Αντιπρόεδρο της Κίνας Great wall Society Dong Yaohui.

Αφού εξέτασε φωτογραφίες τοίχων από την Καλιφόρνια, ο Yaohui λέει ότι οι δομές μοιάζουν πολύ με εκείνες που δημιουργήθηκαν στη βόρεια Κίνα γύρω στο 200 π.χ. Γνωστά ως” άγρια τείχη”, αυτές οι παλαιότερες δομές δεν βλέπουν συχνά οι τουρίστες.

Ήδη από το 700 π.χ., οι Κινέζοι χρησιμοποίησαν τα άγρια τείχη για να παρακολουθήσουν και να προειδοποιήσουν για την προσέγγιση των εχθρών. Αν εμφανιστεί ένας εχθρός, θα ανάψουν φωτιά και θα κυματίσουν σημαίες για να προειδοποιήσουν τους άλλους πιο κάτω στον τοίχο.

Χάρτες Δυναστείας Μινγκ
Αργότερα στην παράσταση, Ο Wolter συζητά απίστευτες κινεζικές αποστολές κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Μινγκ με τον ανθρωπολόγο Dr.Gunnar Thompson.

Ο Thompson εξηγεί ότι κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Μινγκ, τη Χρυσή Εποχή της κινεζικής ιστορίας, ο εξερευνητής ναύαρχος Zheng διέταξε πάνω από 200 πλοία σε επτά ωκεάνιες αποστολές. 28.000 άνδρες ήταν στη διοίκηση του Ζενγκ.

Μερικά από τα πλοία είχαν μήκος 500 πόδια, τεράστια “πλοία θησαυρού” που μεταφέρουν εκατοντάδες ανθρώπους. Από το 1405 μ.χ. μέχρι το 1433 μ. χ., ο Zheng εξερεύνησε τις ακτές της Κίνας στην αφρικανική ακτή, καλύπτοντας τουλάχιστον 11.000 μίλια.

Καθώς διερεύνησαν, δημιούργησαν χάρτες για αυτό που βρήκαν. Μερικοί από αυτούς τους χάρτες από το Shan Hai Jing, “συλλογή του βουνού και των θαλασσών”, αποκαλύπτουν ότι οι Κινέζοι μπορεί να έχουν κάνει πολύ πέρα από την Αφρική. Πράγματι, οι χάρτες δείχνουν ότι το έκαναν σε όλο τον κόσμο.

Κοιτάζοντας έναν χάρτη, ο Thompson σημειώνει ότι δείχνει τη Βόρεια και Νότια Αμερική και λεπτομέρειες όπως ένα “Bright Chasm Mountains”, πιθανώς αυτό που γνωρίζουμε ως το Grand Canyon.

Μας θυμίζει την ιστορία της Αριζόνα Gazette του 1909 για μια μυστηριώδη σπηλιά γεμάτη με αρχαία αντικείμενα από όλο τον κόσμο. Μερικοί λέγεται ότι είναι” ανατολίτικο ” στην εμφάνιση, με ένα που λέγεται ότι μοιάζει με τον Βούδα.

Άλλοι χάρτες δείχνουν σαφώς ότι οι Κινέζοι φαινόταν να μαθαίνουν πολλά για την Αμερική μέχρι το 1435, πολύ πριν από τον Χριστόφορο Κολόμβο το 1492.

“Σε πολλές περιπτώσεις, αυτοί οι αρχαίοι χάρτες είναι σαν τα δακτυλικά αποτυπώματα. Είναι το είδος της απόδειξης που ψάχνετε σε μια σκηνή εγκλήματος που σας λέει ακριβώς ποιος έκανε τον χάρτη”, λέει ο Thompson.

Μάρκο Πόλο στην Καλιφόρνια;
Ο Thompson ισχυρίζεται ότι αυτοί οι αρχαίοι χάρτες αποτελούν απόδειξη των εξερευνήσεων του Ιταλού εμπόρου Marco Polo τον 13ο αιώνα. Απίστευτα, απεικονίζουν αυτό που φαίνεται να είναι το περίγραμμα της ακτογραμμής της Καλιφόρνιας και ένα ακατέργαστο περίγραμμα της Βόρειας και Νότιας Αμερικής.

Ο Thompson θεωρεί ότι ο Polo μπορεί να μην ήταν απλώς εξερευνητής, αλλά να εργάζεται κρυφά ως κατάσκοπος για τον Πάπα Innocent IV.

“Η πραγματική δουλειά του Marco Polo ήταν να βγει σε αυτές τις κινεζικές αποστολές στον Ειρηνικό Ωκεανό και να χαρτογραφήσει ολόκληρη την ακτή της Βόρειας Αμερικής”, λέει ο Thomspon. “Έτσι, οι χάρτες αποδεικνύουν ότι υπηρέτησε ως κατάσκοπος.”

Όταν ο Πόλο επέστρεψε, ενημέρωσε τον Πάπα για το τι είχαν ανακαλύψει οι κινεζικές αποστολές. Κοιτάζοντας τον πρώτο σύγχρονο άτλαντα του Abraham Ortelius στη δεκαετία του 1580, βλέπουμε τη δυτική ακτή της Βόρειας Αμερικής. Επίσης, βλέπουμε τα μογγολικά εδάφη του Kublai Khan, ο οποίος ήταν το αφεντικό του Polo.

“Αυτό που αποδεικνύει αυτός ο χάρτης είναι ότι υπήρξε προ-Κολομβιανή εξερεύνηση σε όλη τη διαδρομή κάτω από τη δυτική ακτή της Βόρειας Αμερικής”, λέει ο Woltard.

Atlas από τον Abraham Ortelius, στιγμιότυπο οθόνης μέσω του YouTube
Ισως, ο Μάρκο Πόλο έφτασε στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο όπου στέκονται οι τοίχοι μυστηρίου του East Bay;

Αρχαίες Κινεζικές Άγκυρες
Ο Wolter εξηγεί ότι έχει δει μεγάλες άγκυρες πέτρινων σκαφών που βρέθηκαν στα ανοικτά των ακτών του Λος Άντζελες. Ενδεχομένως, οι Κινέζοι έμποροι άφησαν πίσω τους τις άγκυρες. Δεδομένου ότι είναι τόσο παλιά και υποβαθμισμένα, δεν είναι δυνατόν να τα γνωρίσουμε. Έτσι, θα μπορούσαν να είναι χιλιάδες χρόνια ή από πιο πρόσφατες εποχές, μακρά θέμα συζήτησης.

Το 1982, οι New York Times μοιράστηκαν ένα άρθρο σχετικά με τον ιστορικό της Καλιφόρνιας Dr. Frank J.Frost. Ισχυρίστηκε ότι οι άγκυρες είχαν “χαθεί από Κινέζους ψαράδες που ζούσαν στην Καλιφόρνια λιγότερο από 100 χρόνια πριν.”

“Ένας Κινέζος ναυτικός ιστορικός επιβεβαίωσε ότι οι πέτρινες άγκυρες είναι τύπου που χρησιμοποιείται στην Κίνα για χιλιάδες χρόνια”, έγραψε ο Times.

Ο ισχυρισμός του Frost ότι οι Κινέζοι ψαράδες έκαναν τις άγκυρες πρόσφατα από το σχιστόλιθο της Καλιφόρνιας ήταν σε αντίθεση με άλλους ανθρωπολόγους. Ισχυρίστηκαν ότι οι πέτρες προέρχονταν από την Κίνα και ήταν αρχαίες, πριν από τον Κολόμβο.

Ένα κινεζικό μενταγιόν στα Απαλάχια
Ελπίζοντας να βρει απτή απόδειξη μιας σχέσης μεταξύ της Κίνας και των τειχών της Καλιφόρνιας, ο Wolter επισκέπτεται το Columbus, Ohio. Εκεί, στην Τράπεζα Heartland, ο ιστορικός Dr. Siu-Leung Lee του δείχνει ένα κινεζικό μενταγιόν που βρέθηκε στη Βόρεια Καρολίνα το 1993.

Ο Lee λέει ότι ένας κυνηγός θησαυρών βρήκε το μενταγιόν θαμμένο τέσσερις ίντσες κάτω από το έδαφος στη δυτική Βόρεια Καρολίνα.

Είναι ενδιαφέρον ότι το μενταγιόν φέρει μια κινεζική επιγραφή στο κέντρο με το όνομα του αυτοκράτορα Xuande πάνω του. Ο Xuande κυβέρνησε κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Μινγκ ακριβώς πριν από την τελευταία έβδομη αποστολή του Ναύαρχου Zheng He.

Ενδεχομένως, το μενταγιόν ήταν ένα δώρο που κατέληξε να διαπραγματεύεται μεταξύ των ιθαγενών Αμερικανών;

Ο ισχυρισμός του Frost ότι οι Κινέζοι ψαράδες έκαναν τις άγκυρες πρόσφατα από το σχιστόλιθο της Καλιφόρνιας ήταν σε αντίθεση με άλλους ανθρωπολόγους. Ισχυρίστηκαν ότι οι πέτρες προέρχονταν από την Κίνα και ήταν αρχαίες, πριν από τον Κολόμβο.

Η “Αδύνατη Μαύρη Τουλίπα”
Στη συνέχεια, ο Δρ Lee προχωρά στην εμφάνιση του Wolter ενός χάρτη που ονομάζεται Χάρτης Kunyu Wanguo Quantu, ο οποίος δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1602.

Αυτός ο χάρτης έχει το ψευδώνυμο “The Impossible Black Tulip” λόγω της σπανιότητάς του, που κάποτε πωλούσε 1 εκατομμύριο δολάρια στο James Ford Bell Trust. Μόνο μερικά αντίγραφα ήταν γνωστά, με ένα στις βιβλιοθήκες του Βατικανού. Μήπως αυτό υποστηρίζει την ιστορία για έναν κατάσκοπο για έναν πάπα;

Ιδιαίτερα, ο χάρτης δείχνει λεπτομέρειες της Βόρειας και Νότιας Αμερικής, αλλά παραλείπει σημαντικές ευρωπαϊκές πόλεις. Επιπλέον, η Κίνα θεωρείται ως το κέντρο του κόσμου. Ίσως, αυτό δεν είναι το έργο του Ιταλού ιεραπόστολου Matteo Ricci, όπως συνήθως αποδίδεται;

Ο Δρ Lee υποστηρίζει ότι οι Κινέζοι δημιούργησαν τον χάρτη περίπου 60 χρόνια πριν ο Κολόμβος έπλευσε. Ορισμένες λεπτομέρειες είναι αξιοσημείωτες, όπως η ονομασία της Φλόριντα ” γη των λουλουδιών “και” humped oxen ” που περιγράφουν το American bison. Σαφώς, όποιος έκανε τον χάρτη ήταν εξοικειωμένος με τη Βόρεια Αμερική.

Για παράδειγμα, ο Lee σημειώνει μια κινεζική λέξη στο χάρτη που ακούγεται σαν ” Ap-o-chan “όπως η λέξη” Appalachian ” που χρησιμοποιείται σήμερα. Όπως σημειώνεται, οι Απαλάχιοι είναι εκεί όπου ο κυνηγός θησαυρών ισχυρίστηκε ότι βρήκε το κινεζικό μενταγιόν.

“Φυσάτε το καπάκι από όλες τις μακροχρόνιες πεποιθήσεις του μελετητή για την ιστορία της Αμερικής”, λέει ο Wolter.

Αφού τα εξέτασε όλα, φαίνεται πιθανό ότι οι Κινέζοι έφτασαν στην Καλιφόρνια πολύ πριν από τον Κολόμβο.

Δείτε το βίντεο από το κανάλι ιστορικού παρακάτω:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *