Θα πρέπει να ενημερώσετε το iPhone ή το iPad σας το συντομότερο δυνατό. Η Apple μόλις αποκάλυψε μια νέα ευπάθεια μηδενικής ημέρας που επηρεάζει χιλιάδες δισκία και τηλέφωνα, τα οποία θα μπορούσαν να είναι ανοιχτά σε χάκερ.
Διαφήμιση

Αυτή η ενημερωμένη έκδοση κώδικα περιλαμβάνεται στις πιο πρόσφατες ενημερώσεις iOS 15.0.2 ή iPadOS 15.0.2 από την Apple. Οι ακόλουθες συσκευές επηρεάζονται από την ευπάθεια ασφαλείας, σύμφωνα με μια ειδοποίηση ασφαλείας έκτακτης ανάγκης που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα: iPhone 6s, iPad Pro (Όλα τα μοντέλα), iPad Air 2, iPad Air 2 και νωρίτερα, iPad Air 3 και αργότερα.

Το σφάλμα βρίσκεται στις συσκευές IOMobileFrameBuffer. Η εταιρεία μοιράστηκε ότι οι χάκερ θα μπορούσαν να την εκμεταλλευτούν για να εκτελέσουν αυθαίρετους κώδικες με προνόμια πυρήνα σε συσκευές προορισμού. Αυτό θα τους επέτρεπε να αναλάβουν το τηλέφωνο ή το tablet σας και να κάνουν ό, τι επιθυμούν με αυτό. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει την έγχυση κακόβουλου λογισμικού και την κλοπή δεδομένων. Όχι ακριβώς διασκεδαστικά πράγματα.

Η Apple ισχυρίζεται ότι η μηδενική ημέρα ανακαλύφθηκε τυχαία από έναν ανώνυμο ερευνητή, αλλά δεν έχει παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με το ποιος ή πώς. Έχει δοθεί η ονομασία CVE-2021-30883.

Δεν είναι απολύτως σαφές ότι αυτό το ελάττωμα ασφαλείας εκμεταλλεύεται, αλλά δεν είναι αδύνατο να το δούμε. Δεν πρέπει να περιμένετε να μάθετε. Η αποτυχία ενημέρωσης των συσκευών σας σε τακτική βάση είναι ο ευκολότερος, πιο ατυχής τρόπος για να συμβιβαστείτε τα δεδομένα σας και την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, συνεπώς, πηγαίνετε, ενημερώστε και είστε ασφαλείς.

Τα μέσα ενημέρωσης G / O ενδέχεται να είναι επιλέξιμα για προμήθεια. Δεν απαιτείται κωδικός προσφοράς. Το NordVPN προσφέρει δωρεάν δοκιμή 3 μηνών και έκπτωση 69%. Αν ψάχνετε για αξιόπιστους πελάτες VPN με την υποδομή για να το υποστηρίξετε, το NordVPN είναι η καλύτερη επιλογή. Εγγραφή NordVPN

Η Apple έχει επιδιορθώσει μια καταιγίδα αυτό το παρελθόν έτος. Το αρχείο αναφέρει ότι αυτή η ενημερωμένη έκδοση είναι η 17η ενημερωμένη έκδοση κώδικα zero day στα προϊόντα της Apple φέτος. Το προηγούμενο σημαντικό έμπλαστρο της εταιρείας ήταν το Σεπτέμβριο, όταν ανακοίνωσε μια ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση μιας ευπάθειας που άφησε 1, 65 εκατομμύρια συσκευές ευαίσθητες στη διείσδυση spyware για μήνες.