Ο Jon Stewart πιστεύει ότι ο πρώην πρόεδρος Donald Trump είναι καλός υποψήφιος για να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, αν τρέξει το 2024.
Έχει μια καλή ευκαιρία. Πιστεύω ότι το έχει. Ο Stewart είπε ότι είναι πιο έξυπνοι γι ‘ αυτό κατά τη διάρκεια μιας εικονικής συνέντευξης με τον David Remnick, τον συντάκτη του New Yorker, την Κυριακή στο πλαίσιο του φεστιβάλ New Yorker.

Ο Stewart συνέκρινε τον Ιανουάριο. 6η ταραχή, όπου ένας όχλος αποτελούμενος από υποστηρικτές του Trump και τους συνεργούς του εισέβαλε στην Ουάσιγκτον DC σε μια προσπάθεια να ανατρέψει τις εκλογές του 2020, στην τηλεοπτική ειδική στην οποία επικεντρώνονταν όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα.

Ο Trump, ένας πρώην αστέρας της πραγματικότητας που δεν έχει ακόμη δηλώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία, είναι λαμπρός στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο θα διαδραματίσουν οι τηλεοπτικές ιστορίες, σύμφωνα με τον Stewart, του οποίου η Apple TV+ παρουσιάζει το πρόβλημα με τον Jon Stewart τον περασμένο μήνα.

Ο Stewart είπε ότι μια μελλοντική πορεία του Trump θα αφορούσε τον Jan. 6ο και σταματήστε την κλοπή. Αλλά, αυτό που έμαθαν οι Ρεπουμπλικανοί ήταν ότι υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία περιστροφής στο αμερικανικό εκλογικό σύστημα. Αυτά τα σημεία περιστροφής είναι, γενικά, η διοίκηση των εκλογών από τους αντάρτες και όχι από τους ιδεολόγους.

Ο Stewart πρότεινε ότι η αντικατάσταση των εκλογικών αξιωματούχων με ιδεολόγους μπορεί να οδηγήσει σε διοικητικό πραξικόπημα και κανόνα μειοψηφίας σε πρώιμο στάδιο.

Ο Stewart δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι είχε υποτιμήσει εσφαλμένα το Trump πριν από τις εκλογές του 2016. Ισχυρίστηκε ότι ήταν η γελοιότητα και η ντροπή του που τον έκανε επικίνδυνο.

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στο HuffPost. Από τότε έχει ενημερωθεί.