Πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία ανέφεραν τη Δευτέρα ότι ο Jon Gruden παραιτήθηκε ως προπονητής των επιδρομέων του Λας Βέγκας. Εμφανίστηκε σε μια σειρά email χρονολόγηση πίσω χρόνια, εκφράζοντας ομοφοβικές απόψεις, κάνοντας σεξιστικά σχόλια και ανταλλάσσοντας αστεία για μια εμφάνιση από αξιωματούχους της ένωσης παικτών NFL.

Jon Gruden, ο προπονητής των επιδρομέων Λας Βέγκας, Ρολόγια ως το δεύτερο μισό του Λας Βέγκας επιδρομείς παιχνίδι εναντίον του… [ + ] Buffalo Bills λαμβάνει χώρα στις 4 Οκτωβρίου 2020 στο Λας Βέγκας. Getty Images

Τα Βασικά Γεγονότα

Το ESPN, το δίκτυο NFL και το Associated Press ανέφεραν την αποχώρηση του Gruden από τους Raiders. Η Forbes δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό. Ο Gruden ήταν σχολιαστής του ESPN και κάλεσε τον Goodell ένα αντι-ποδοσφαιρικό Μουνί. Ο Gruden κάλεσε επίσης τον Bruce Allen ως αδερφή όταν ήταν πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ουάσιγκτον. Οι New York Times ανέφεραν τη Δευτέρα. Ο Gruden πρότεινε επίσης τον Eric Reid, ασφάλεια για τους κριούς, να χάσει τη δουλειά του επειδή γονάτισε κατά τη διάρκεια του Εθνικού Ύμνου. Ο Goodell κατηγορήθηκε επίσης ότι ώθησε τους Rams να συντάξουν ανοιχτά τον ομοφυλόφιλο Michael Sam το 2014. Οι Rams ήταν η πρώτη ενεργή ομάδα NFL που το έκανε. Ο Gruden στάλθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άλλο άτομο που του έστειλε ένα μιμίδιο που απεικόνιζε μια γυναίκα διαιτητή χρησιμοποιώντας σεξιστική γλώσσα. Απάντησε, “ωραία δουλειά Ρότζερ”, ανέφεραν οι Times. Το Forbes επιβεβαιώθηκε από μια πηγή πρωταθλήματος.

Εφαπτομένη

Η Wall Street Journal ανέφερε ότι ο Gruden επικρίθηκε για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα για τη χρήση ρατσιστικής γελοιογραφίας για να περιγράψει τον DeMaurice Smith, Επικεφαλής της ένωσης παικτών NFL, σε ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από το 2011. Ο Gruden ισχυρίστηκε ότι ο Smith, τον οποίο ονόμασε Dumborris [ούτω], έχει χείλη μεγέθους ελαστικών michellin.

Εκπληκτικό Γεγονός

Ο Gruden παραδέχτηκε στο ESPN ότι χρησιμοποίησε ένα expletive σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να περιγράψει την Goodell την παρασκευή. Ισχυρίστηκε ότι ήταν απογοητευμένος από το κλείδωμα NFL, αυξανόμενες ανησυχίες για την ασφάλεια του ποδοσφαίρου, και ήταν θυμωμένος με τον Gruden.

Σημαντικό Υπόβαθρο

Ο Gruden είναι ο προπονητής των Raiders από το 2018. Αυτό ακολουθεί ένα όριο ως προπονητής Raiders’ στα τέλη της δεκαετίας του 1990. περιλαμβάνει επίσης αρκετά χρόνια ως επικεφαλής προπονητής Tampa Bay Buccaneers το 2000 και μερικά χρόνια ως αναλυτής ESPN. Σύμφωνα με τους Times και Journal, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεταξύ Gruden και Allen ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια έρευνας από το NFL για παρενόχληση και κακή συμπεριφορά στην ποδοσφαιρική ομάδα της Ουάσινγκτον.