Ο μαζικός τάφος στην Ουαλία μπορεί να αποδείξει το εμπόριο σκλάβων του Dark Ages από τους Βίκινγκς

Ένας μυστηριώδης μαζικός τάφος που χρονολογείται από περίπου 1.600 χρόνια ανακαλύφθηκε κάτω από ένα κολέγιο στην Ουαλία και υποδηλώνει ότι κατά τη διάρκεια των Σκοτεινών Εποχών, οι Βίκινγκς μπορεί να έχουν εμπλακεί στο εμπόριο σκλάβων, σύμφωνα με την αρχαία προέλευση:

“Οι [86] σκελετοί αφαιρέθηκαν από την περιοχή για περαιτέρω δοκιμές και διαπιστώθηκε ότι οι τάφοι χρονολογούνται από περίπου 1.600 χρόνια πριν. Η Daily Mail αναφέρει ότι ” πιθανότατα θάφτηκαν στην πρώιμη μεσαιωνική περίοδο μετά την αποχώρηση των Ρωμαίων από τη Βρετανία.”Αυτή είναι η περίοδος που είναι γνωστή ως οι σκοτεινές εποχές, όταν ο πολιτισμός ουσιαστικά κατέρρευσε στην Ευρώπη. Στα βρετανικά νησιά, ήταν μια περίοδος ενδημικού πολέμου και όταν άρχισαν να εμφανίζονται τα αγγλοσαξονικά βασίλεια του Wessex, του Northumberland και της Mercia.”

Όταν ο πρώτος ανακάλυψε τα ερείπια, οι ερευνητές ανέμεναν ότι μια ανάλυση ισοτόπων θα αποκάλυπτε ότι τα οστά ανήκαν σε κατοίκους της περιοχής που ζούσαν στην περιοχή κατά τη διάρκεια των Σκοτεινών Χρόνων. Αντ ‘ αυτού, διαπίστωσαν ότι προέρχονταν από ανθρώπους σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Η Dr. Irene Garcia Rovira της αρχαιολογίας Wales σημείωσε:

“Ορισμένα άτομα προέρχονταν από τη Δυτική Βρετανία, όπου τα σύνορα είναι σήμερα μεταξύ Αγγλίας και Ουαλίας, ένα ζευγάρι από τη Σκανδιναβία και ένα ζευγάρι από μεσογειακά μέρη όπως η Ισπανία.”

Θα μπορούσαν τα ερείπια να είναι απόδειξη ενός εκτεταμένου εμπορίου σκλάβων που δημιουργήθηκε και ελέγχθηκε από τους Βίκινγκς;

Την περίοδο μετά την κατάρρευση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, πιστεύεται ότι τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων είχαν γίνει σχεδόν ανύπαρκτα λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου και της συνολικής κατάρρευσης του εμπορικού δικτύου σε όλη την Ευρώπη. Επομένως, δεν είχε νόημα ότι άνθρωποι από τόσες πολλές διαφορετικές περιοχές είχαν έρθει να ξεκουραστούν στην Ουαλία.

Και τότε ήρθε στο προσκήνιο η θεωρία ενός δουλεμπορίου Βίκινγκ:

“Φαίνεται ότι πολλοί Ιρλανδοί έποικοι μετανάστευσαν στο νησί. Το Δουβλίνο αυτή τη στιγμή ήταν ένα από τα κέντρα του δουλεμπορίου στην Ευρώπη. Εκείνοι που θάφτηκαν στους τάφους ήταν πιθανώς σκλάβοι που είχαν μεταφερθεί στο Anglesey από τους Βίκινγκς με έδρα την Ιρλανδία. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο Anglesey ήταν μόνο υπό τον έλεγχο του Δουβλίνου Norse για μερικά χρόνια και γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι από τόσο μακριά θάφτηκαν στην περιοχή εξακολουθεί να είναι ένα μυστήριο.”

Υπήρχαν και άλλα περίεργα πράγματα για τον μαζικό τάφο, πολύ:

“Η Daily Mail αναφέρει ότι οι “ειδικοί ήταν μπερδεμένοι για να βρουν ότι ο μαζικός τάφος περιλάμβανε περισσότερα θηλυκά από τα αρσενικά.”Γιατί συμβαίνει αυτό είναι άγνωστο. Η πλειοψηφία των λειψάνων προήλθε από ανθρώπους που πέθαναν στα μέσα της δεκαετίας του σαράντα.”

Σχεδιάζεται περισσότερη μελέτη του ιστότοπου και αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποκάλυψη περισσότερων γεγονότων σχετικά με τις σκοτεινές εποχές που θα μας βοηθήσουν καλύτερα να κατανοήσουμε μια περίοδο στην ιστορία που παραμένει σε μεγάλο βαθμό τυλιγμένη στο μυστήριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *