Κυβερνήτης Του Τέξας. Ο Greg Abbott υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα που απαγορεύει στις οντότητες να απαιτούν εμβολιασμούς COVID-19.
Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις θα επηρεαστούν επίσης από την εντολή της Abbott.

Ο Abbott καλεί τον κρατικό νομοθέτη για παρόμοιο νόμο.

10 πράγματα στην πολιτική: Διαβάστε τα τελευταία νέα στην πολιτική και την οικονομική φόρτωση… Κάντε κλικ στην επιλογή Εγγραφή για να λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μάρκετινγκ και άλλες προσφορές από το Insider.

Τη Δευτέρα, ο κυβερνήτης του Τέξας Greg Abbott εξέδωσε εκτελεστική εντολή που απαγορεύει σε οποιαδήποτε οντότητα, συμπεριλαμβανομένων ιδιωτικών επιχειρήσεων, να εκδίδει εντολές εμβολίου COVID-19. Ο Greg Abbott απαγόρευσε σε οποιαδήποτε οντότητα να εκδίδει εντολές COVID-19, ακόμη και ιδιωτικές εταιρείες, με εκτελεστική εντολή τη Δευτέρα.

Ο Abbott δήλωσε με τη σειρά ότι καμία οντότητα του Τέξας δεν μπορεί να αναγκάσει ένα άτομο να λάβει εμβολιασμό COVID-19.

Ο Abbott ζήτησε επίσης από το νομοθετικό σώμα του Τέξας την απαγόρευση των εντολών COVID-19.

Ο Abbott, ο οποίος εμβολιάστηκε ο ίδιος, δήλωσε ότι τα εμβόλια ήταν ασφαλή και ενθάρρυνε όποιον είναι επιλέξιμος να τα λάβει, αλλά θα πρέπει να είναι εθελοντικός.

Σύμφωνα με το Texas Tribune, μια προηγούμενη εκτελεστική εντολή είχε απαγορεύσει σε κυβερνητικές υπηρεσίες, κομητείες και σχολική περιφέρεια να επιβάλλουν απαιτήσεις εμβολιασμού COVID-19.

Σύμφωνα με το Associated Press, οι εκτελεστικές εντολές της Δευτέρας έρχονται σε μια εποχή που η διοίκηση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν πιθανότατα θα εκδώσει κανόνες που απαιτούν οι επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερα από 100 άτομα να λαμβάνουν εμβόλιο COVID-19 ή να υποβάλλονται σε εβδομαδιαίες δοκιμές.

Ο Abbott δήλωσε στη διαταγή: “σε μια ακόμη περίπτωση η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υπερέβη την κυβέρνηση Μπάιντεν εκφοβίζει τώρα πολλούς ιδιωτικούς φορείς να επιβάλουν εντολές εμβολιασμού COVID-19, προκαλώντας διαταραχές του εργατικού δυναμικού που απειλούν τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη του Τέξας μετά την καταστροφή του COVID-19.”

Η CBS News ανέφερε ότι αρκετές εταιρείες με έδρα το Τέξας, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων αερομεταφορέων όπως η Southwest Airlines και η American Airlines, δήλωσαν ότι θα συμμορφωθούν με την εντολή του Μπάιντεν.

Μετά από μια σειρά μέτρων κατά του εμβολίου και της μάσκας που επέβαλε η Abbott σε όλη την πανδημία, η εκτελεστική εντολή είναι τώρα σε ισχύ. Η Abbott έχει ήδη απαγορεύσει τη χρήση μάσκας και την απαιτούμενη τεκμηρίωση για να αποδείξει ότι κάποιος εμβολιάστηκε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του κράτους, κοντά στο 63% εμβολιάζονται πλήρως έναντι 66% στην υπόλοιπη χώρα. Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων των New York Times από τη Δευτέρα, υπήρχαν 7,571 περιπτώσεις την ημέρα και 251 θάνατοι την ημέρα.

Σύμφωνα με την αναθεώρηση του Νοσοκομείου του Becker, το Τέξας κατατάσσεται μεταξύ των 10 κορυφαίων κρατών που έχουν τα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας ανά 100.000 κατοίκους.