Οι επιστήμονες προσελκύουν τις αρχαίες πεποιθήσεις στην απομακρυσμένη προβολή

Αυτή τη στιγμή, ένα αόρατο ψυχικό μίλια μακριά μπορεί να χρησιμοποιήσει απομακρυσμένη προβολή για να σας παρατηρήσει να το διαβάζετε αυτή τη στιγμή. Με τύχη, ένας αναγνώστης μυαλού μπορεί να καθορίσει ποιο χρώμα είναι το πουκάμισό σας ή κάποιες άλλες λεπτομέρειες γύρω σας. Αλλά, είναι αυτό πραγματικά δυνατό;

Η απομακρυσμένη προβολή αναφέρεται στην πρακτική της χρήσης της εξωαισθητικής αντίληψης (ESP) για να δείτε με το μυαλό. Η πρακτική έχει αποδειχθεί ότι λειτουργεί στο βαθμό που ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών ανέπτυξε την πρακτική κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου με τη Σοβιετική Ένωση. Πάνω από δεκαετίες, το Κογκρέσο ενέκρινε χρηματοδότηση για τη συνέχιση προγραμμάτων απομακρυσμένης προβολής.

Θα χρηματοδοτούσε η κυβέρνηση τη συνεχιζόμενη έρευνα ESP για δεκαετίες χωρίς λόγο; Όσο πιο σπατάλη μπορεί να είναι οι κρατικές δαπάνες, δεν είναι πιθανό. Το πουκάμισό σας είναι μπλε με ρίγες από το δρόμο (απλά αστειεύομαι).

Αρχαίες πεποιθήσεις στην απομακρυσμένη προβολή
Φυσικά, οι έννοιες της απομακρυσμένης προβολής και παρόμοιας αστρικής προβολής είναι αρχαίες. Για χιλιάδες χρόνια, οι άνθρωποι πίστευαν σε παρόμοιες ικανότητες. Ωστόσο, πίστευαν ότι τέτοιες ικανότητες δεν ήταν αποκλειστικές για ταλαντούχους ψυχολόγους αλλά για όλους στον κόσμο. Ακόμη και άψυχα αντικείμενα έφεραν κάποια μορφή συνείδησης που οι άνθρωποι μπορούσαν να αισθανθούν.

Ακολουθούν μερικά άλλα παραδείγματα μέσω του Vice:

“Οι ντόπιοι Αμερικανοί του Βορειοδυτικού Ειρηνικού, για παράδειγμα, πίστευαν ότι οι προφήτες τους θα μπορούσαν να ταξιδέψουν στον κόσμο των πνευμάτων και πίσω, ενώ οι αυτόχθονες Wai-Wai του Αμαζονίου θέτουν την ύπαρξη “ψυχικών πτήσεων” που οδηγούν τους σαμάνους σε μακρινά ουράνια σώματα. Στο ιαπωνικό μύθο, έχοντας μια πολύ ισχυρή μνησικακία εναντίον ενός ατόμου μπορεί να οδηγήσει σε σύντομες περιόδους αστρικής προβολής. Αυτές οι θυμωμένες εμφανίσεις ονομάζονται Ikiryō και διακρίνονται σταθερά από τα πνεύματα των πραγματικά νεκρών ανθρώπων, τα οποία ονομάζονται Shiryō”, έγραψε ο Becky Ferreira για το Vice.

Ιδιαίτερα, σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς, οι άνθρωποι δεν είναι ξεχωριστοί αλλά δεσμευμένοι σε άλλες μορφές ζωής. Τόσο πραγματικό όσο ο φυσικός κόσμος, μια πνευματική σύνδεση ενώνει τα πάντα. Πράγματι, ακόμη και τα δέντρα μπορούν να μιλήσουν μεταξύ τους. Ή, ένας άνθρωπος μπορεί να ταξιδέψει στο μυαλό του για να μιλήσει με μια φάλαινα.

Περιστασιακά, η επιστήμη επιβεβαιώνει αρχαίες πεποιθήσεις όπως αυτές.

Για παράδειγμα, η έρευνα έχει επαληθεύσει ότι τα δέντρα επικοινωνούν με άλλα είδη. Με την κατανόηση του τρόπου επικοινωνίας των δασών, μπορούμε να μάθουμε να συγκομίζουμε τα δέντρα με βιώσιμο τρόπο. Ωστόσο, απορρίπτοντας τις αυτόχθονες πεποιθήσεις, καθυστερήσαμε μια βαθύτερη κατανόηση.

Σχετικά: Μια πρώτη κυρία που περιέγραψε το ταξίδι στην Αφροδίτη για να δει έναν εξωγήινο κόσμο

Επισκέφθηκε μια φάλαινα στο Νοσοκομείο
Σήμερα, στο Smithsonian, μοιράζονται την ιστορία του Harry Bowser, Sr., ενός καπετάνιου φαλαινοθηρίας Iñupiat στο Anchorage της Αλάσκας. Ο Bowser είδε τον κόσμο μέσα από τη συνείδηση μιας φάλαινας μωρού bowhead από το νοσοκομειακό κρεβάτι του.

Ως αποτέλεσμα, οι κανόνες άλλαξαν για να προστατεύσουν τις έγκυες φάλαινες από τα κυνήγια. Σήμερα, μια προθεσμία φαλαινοθηρίας με βάση την εξωσωματική του εμπειρία συνεχίζει να προστατεύει τους bowheads.

Ενώ ο Bowser ήταν κοντά στο θάνατο στο νοσοκομείο, επικοινωνούσε με το μωρό, του οποίου η μητέρα ήταν κακοποιημένη από τους κυνηγούς Iñupiat.

“Ο Brower αισθάνθηκε ότι το ανατριχιαστικό καμάκι εισέρχεται στο σώμα της φάλαινας. Κοίταξε τα πρόσωπα των ανδρών στο umiak, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των δικών του γιων. Όταν ξύπνησε στο νοσοκομειακό του κρεβάτι σαν από έκσταση, ήξερε ακριβώς ποιος άνθρωπος είχε κάνει το θάνατο, πώς πέθανε η φάλαινα και του οποίου το κελάρι πάγου αποθηκεύτηκε το κρέας. Αποδείχθηκε ότι ήταν σωστός και στις τρεις μετρήσεις”, έγραψε η Krista Langlois.

Πώς γνώριζε ο Bowser αυτές τις λεπτομέρειες; Είδε πραγματικά τι συνέβη με την κοινή χρήση της συνείδησης μιας φάλαινας; Δεν είναι αδύνατο.

Οι Επιστήμονες Τελικά Σημειώνουν
Όπως δηλώνει ο συγγραφέας στο περιοδικό Hakai, ” οι Αρκτικοί άνθρωποι επικοινωνούν με κητοειδή εδώ και αιώνες—και οι επιστήμονες τελικά σημειώνουν.”

Αν και οι επιστήμονες γενικά απορρίπτουν τέτοιες ιστορίες όπως ο ανθρωπομορφισμός, οι πεποιθήσεις κερδίζουν τώρα ευρύτερη αναγνώριση.

“Πριν από λίγο καιρό, οι μη αυτόχθονες επιστήμονες θα μπορούσαν να έχουν απορρίψει την εμπειρία του Brower ως όνειρο ή τις inchoate ramblings ενός άρρωστου άνδρα. Αλλά αυτός και άλλοι Iñupiat αποτελούν μέρος μιας βαθιάς ιστορίας των αρκτικών και υποαρκτικών λαών που πιστεύουν ότι οι άνθρωποι και οι φάλαινες μπορούν να μιλήσουν και να μοιραστούν μια αμοιβαία σχέση που υπερβαίνει κατά πολύ εκείνη του αρπακτικού και του θηράματος”, δηλώνει ο Langlois.

Τώρα η δυτική επιστήμη αρχίζει να επανεξετάζει αυτές τις ιστορίες με φρέσκα μάτια και μια λιγότερο περιορισμένη προοπτική.

Σχετικά: Γοργόνες και Mermen: είναι αλήθεια οι αρχαίοι θρύλοι των θεών της θάλασσας στην Αλάσκα;

Δείτε περισσότερα για τη ζωή της Αλάσκας Inupiat και τις φάλαινες από το VOA παρακάτω:

Τεκμηρίωση των αισθήσεων έξω από το σώμα
Στο βραβευμένο ντοκιμαντέρ, Superhuman, The Invisible Made Visible, μαθαίνουμε για τις εξωαισθητικές εμπειρίες των απλών ανθρώπων. Για παράδειγμα, τα παιδιά μπορούν να διαβάσουν ένα βιβλίο λέξη προς λέξη Με δεμένα μάτια, φαινομενικά να αψηφούν τους νόμους της φυσικής.

Πώς είναι δυνατόν; Σίγουρα, η συμβατική επιστήμη δεν μπορεί να αρχίσει να εξηγεί. Αλλά και πάλι, οι επιστήμονες δεν ξέρουν πώς τα ζώα όπως ένα χταπόδι μπορούν να αισθανθούν το φως με τα χέρια τους. Πολλά στον φυσικό κόσμο παραμένουν ένα απόλυτο μυστήριο.

Παραγωγός και οικοδεσπότης Caroline Cory, ποιος μπορεί να αναγνωρίσετε από τη σειρά Ancient Aliens, μας οδηγεί σε μια επίδειξη απομακρυσμένης προβολής και “πρωτοποριακών επιστημονικών πειραμάτων.”Σε μια περίπτωση, η Cory μπορεί να αλλάξει το pH του νερού χρησιμοποιώντας τη δύναμη της πρότασης μόνο από τις σκέψεις της. Αν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, θα μπορούσαμε να αλλάξουμε το σώμα; Σε μεγαλύτερη κλίμακα, μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο γύρω μας;

“Η ταινία δείχνει τελικά ότι μόλις γίνουν ορατοί οι αόρατοι κόσμοι, αυτή η επίτευξη υψηλότερης συνειδητοποίησης θα μετατρέψει τους ανθρώπους σε υπεράνθρωπους”, ισχυρίζεται ο ιστότοπος.

Σε πειράματα απομακρυσμένης προβολής, ο Cory ενώνει διασημότητες για να δείξει πώς οι απλοί άνθρωποι μπορούν να δουν τα πράγματα από απόσταση. Εάν οι άνθρωποι μπορούν να δουν ένα άλλο μέρος σε όλο τον κόσμο, συμβαίνει στιγμιαίο ταξίδι; Ή είμαστε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε κάτι σαν το τρίτο μάτι, όπως πίστευαν οι Αιγύπτιοι ότι θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν κάποιο είδος συνείδησης;

Από επιστημονική άποψη, η έννοια της εμπλοκής μπαίνει στο παιχνίδι.

“Επιστημονικά, αυτό ονομάζουμε εμπλοκή, που σημαίνει ότι τα μυαλά μας συνδέονται μέσω αυτού του μεγάλου ενοποιημένου πεδίου”, λέει ο Cory. “Και έτσι παίρνουμε πληροφορίες από απόσταση.”

Μετά από χιλιάδες χρόνια, η επιστήμη αρχίζει μόνο να αγγίζει αυτές τις απίστευτες δυνατότητες. Μια μέρα, μπορούμε να μάθουμε (ή να θυμόμαστε) πώς οι άνθρωποι μπορούν να αφήσουν το σώμα τους και να δουν χωρίς μάτια.

Όπως υποδηλώνει το ντοκιμαντέρ, όλοι έχουν μια διαδιάστατη πύλη ή stargate στο μάτι του μυαλού τους. Είναι ο κωνοειδής αδένας σε σχήμα πεύκου ευαίσθητος στο φως για αυτόν τον λόγο; Μόλις μάθουμε πώς να δούμε, θα γίνουμε υπεράνθρωποι ή περισσότερο σαν τους αρχαίους προγόνους μας;

Δείτε μια συνέντευξη με τον Cory στο Good Day Sacramento παρακάτω:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *