Σύμφωνα με το γραφείο Σερίφηδων της κομητείας Monroe, 32 Κουβανοί μετανάστες ανακαλύφθηκαν σε στάση κυκλοφορίας στον Μαραθώνιο των ΗΠΑ 1 το πρωί της Δευτέρας.
Σύμφωνα με το τμήμα, ένας λοχίας γραφείου του σερίφη σταμάτησε ένα φορτηγό που νοίκιαζε μια βάρκα και παρατήρησε ότι πήγαινε πιο αργά από το όριο ταχύτητας.

Στο εσωτερικό του φορτηγού βρέθηκαν τέσσερις ενήλικες και τρία παιδιά. Σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη, τα παιδιά ήταν ηλικίας 1, 4 και 5 ετών. Δεν φορούσαν καθίσματα αυτοκινήτων ή ζώνες ασφαλείας. Μια έντονη οσμή σώματος και μυρωδιά αλμυρού νερού παρατηρήθηκε επίσης από τον λοχίας.

Τι γίνεται με το σκάφος;

Σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη, υπήρχαν περισσότεροι από είκοσι πέντε άνθρωποι που κρύβονταν στο δωμάτιο στην πλώρη του σκάφους. Ένα 17χρονο κορίτσι και δύο έγκυες γυναίκες ήταν μεταξύ αυτών που ανακαλύφθηκαν.

Reidel Γκαρσία Espino, 29, ένας οδηγός του φορτηγού από Sefner, Φλόριντα κατηγορήθηκε για παραμέληση των παιδιών για να μην έχουν τα παιδιά συγκρατημένη. Ο Garcia-Espino ισχυρίστηκε ότι πήγαν για ψάρεμα, αλλά το γραφείο του σερίφη δεν βρήκε κανένα εργαλείο στο σκάφος.

Οι Αμερικανοί πράκτορες ερευνών Τελωνείων και προστασίας των συνόρων και Εσωτερικής Ασφάλειας, Η αστυνομία Key Colony Beach και οι αξιωματικοί της Επιτροπής διατήρησης ψαριών και άγριας ζωής της Φλόριντα απάντησαν.

Τα τελωνεία και η προστασία των συνόρων των ΗΠΑ έθεσαν υπό κράτηση τους ύποπτους μετανάστες

Το Keys Border Patrol είχε μια πολυάσχολη λίγες εβδομάδες. Μια ομάδα 17 Κουβανών έφτασε στην Παραλία Smathers, Key West, το πρωί της Κυριακής. Ένας κάτοικος του Key West έπιασε την προσγείωση με την κάμερα του κινητού του.

Την Κυριακή, τέσσερις Κουβανοί μετανάστες έφτασαν στο Κρατικό Πάρκο Bahia Honda, κοντά στο Big Pine Key. Αυτό το πάρκο είναι περίπου 36 μίλια βόρεια από το Key West.

Μια ομάδα 13 Κουβανών μεταναστών έφτασε στο Big Pine Key την Πέμπτη και τέθηκε υπό κράτηση

Ο ρυθμός θαλάσσιας μετανάστευσης από την Κούβα στη Νότια Φλόριντα έχει αυξηθεί σημαντικά φέτος. Οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι παρακολουθούν τη μετανάστευση με βάση το οικονομικό έτος. Αυτός είναι ο Οκτώβριος.

Η Ακτοφυλακή ανέφερε ότι σταμάτησε 49 Κουβανοί να προσπαθούν να διασχίσουν τα Στενά της Φλόριντα στο δημοσιονομικό 2020.

Σύμφωνα με την Ακτοφυλακή, ήταν απλά ντροπαλά 840 άτομα το οικονομικό έτος 2021.