Σε ένα γραφείο μητρώου του Πεκίνου, ένα ζευγάρι λέει τους όρκους του γάμου τους. Ed Jones / AFP μέσω Getty Images
Σχεδόν οι μισές αστικές κινεζικές νεαρές γυναίκες δεν σκοπεύουν να παντρευτούν.

Αυτό βασίστηκε σε μια έρευνα περίπου 3.000 Κινέζων ηλικίας 18-26 ετών που διεξήγαγε η Κομμουνιστική Ένωση Νέων της Κίνας.

Το ένα τρίτο των ερωτηθέντων δήλωσε επίσης ότι δεν είχαν ερωτευτεί ποτέ.

Υπάρχει σχεδόν 50% πιθανότητα να είστε μια νεαρή, αστική κατοικία Κινέζα που δεν σκοπεύει να παντρευτεί.

Αυτό συμβαίνει σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Κομμουνιστική Ένωση Νέων για τον νεαρό αστικό πληθυσμό της Κίνας. Αυτή η έρευνα εξέτασε 2.905 νέους ηλικίας μεταξύ 18 και 26 ετών που ζουν σε κινεζικές πόλεις. Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 44% των ερωτηθέντων δεν σχεδίαζαν να παντρευτούν και ένα σημαντικό 25% των ερωτηθέντων που ήταν άνδρες δήλωσαν το ίδιο.

Το 34% των Κινέζων Gen Z-ers που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι δεν έχουν το χρόνο ή την ενέργεια για γάμο. Το 60, 8% των Κινέζων Gen Z-ers που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι δυσκολεύονται να βρουν το σωστό άτομο.

Οι συμμετέχοντες ανέφεραν επίσης άλλους λόγους που δεν ήθελαν να παντρευτούν, όπως το οικονομικό κόστος του γάμου ή το οικονομικό βάρος της κατοχής παιδιών. Το ένα τρίτο των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν πίστευαν στο γάμο και ένα άλλο τρίτο είπε ότι δεν ήταν ερωτευμένοι.

Αυτά τα αποτελέσματα της έρευνας είναι κακά νέα για την Κίνα, η οποία προσπάθησε να εφαρμόσει νέες πολιτικές φέτος για να αυξήσει τη γεννητικότητά της. Μετά την εφαρμογή ενός νόμου υπαναχώρησης, η χώρα σημείωσε πτώση των ποσοστών διαζυγίου κατά 70% το πρώτο τρίμηνο του 2021. Αυτός ο νόμος απαιτούσε από τις τοπικές αρχές να περιμένουν ένα χρόνο πριν εγκρίνουν τα διαζύγια. Αυτός ο νόμος δημιουργήθηκε για να αποθαρρύνει τα παρορμητικά διαζύγια και να ενισχύσει τη μείωση των γεννήσεων της Κίνας.

Η Κίνα ξεκίνησε μια νέα πολιτική για τρία παιδιά τον Μάιο. Αυτό αντικαθιστά την προηγούμενη απαγόρευση που απαγόρευε περισσότερα από δύο παιδιά ανά ζευγάρι. Η πολιτική δύο παιδιών της Κίνας καταργήθηκε για δεύτερη φορά σε πέντε χρόνια. Η κινεζική κυβέρνηση ανέτρεψε την πολιτική ενός παιδιού που ίσχυε από το 1979 για να περιορίσει την πληθυσμιακή έκρηξη της χώρας.

Συνεχίστε την ιστορία

Μετά από αναφορές ότι η Κίνα είχε βιώσει τον βραδύτερο ρυθμό αύξησης του πληθυσμού από τη δεκαετία του 1950, έγινε αυτή η μετατόπιση ορόσημο στην πληθυσμιακή πολιτική της Κίνας. Αυτοί οι αριθμοί αποκαλύφθηκαν από την Απογραφή Πληθυσμού μιας δεκαετίας. Σημείωσε ότι ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης της Κίνας για τον κινεζικό πληθυσμό μειώθηκε στο 0, 53% την τελευταία δεκαετία, σε σύγκριση με 0, 57% μεταξύ 2000-2010.

Ο Insider μίλησε με τους millennials στην Κίνα τον Ιούνιο και είπαν ότι η πολιτική των τριών παιδιών δεν θα είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο Insider τους μίλησε για το πώς το υψηλό κόστος της ανατροφής των παιδιών και του γρήγορου τρόπου ζωής τους (9-9-6), όπου οι άνθρωποι εργάζονται 12 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, ήταν αυτό που τους αποθάρρυνε να ξεκινήσουν οικογένειες.

Ο συνολικός πληθυσμός της Κίνας ανέρχεται σε 1, 41 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Ωστόσο, το Reuters ανέφερε ότι η Κίνα έχασε έναν στόχο του 2016 για να φτάσει τα 1, 42 δισεκατομμύρια ανθρώπους μέχρι το 2020.