Τα ελάφια στην Αμερική αντιμετωπίζουν μια επικίνδυνη στιγμή αυτή τη στιγμή. Οι αξιωματούχοι της Μινεσότα εξέδωσαν εντολή έκτακτης ανάγκης τη Δευτέρα για να αποτρέψουν τα τοπικά ταξίδια και την εισαγωγή από εκτρεφόμενα ελάφια. Αυτό έγινε με την ελπίδα να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της θανατηφόρας νόσου prion, η οποία είναι παγκοσμίως θανατηφόρα, ανάμεσα στα άγρια ελάφια. Σήμερα, αξιωματούχοι της άγριας ζωής του Βερμόντ ανακοίνωσαν ότι το κράτος έχει την πρώτη περίπτωση μιας θανατηφόρας ασθένειας ελάφια, η οποία προκαλεί σοβαρή εσωτερική αιμορραγία. Ευτυχώς, καμία από αυτές τις ασθένειες δεν θεωρείται ότι αποτελεί απειλή για την ανθρώπινη υγεία.
Διαφήμιση

Οι λιτές πρωτεΐνες μπορούν να παραπλανηθούν σε επικίνδυνες μορφές του εαυτού τους, προκαλώντας ασθένειες prion. Ένα misfolded prions μπορεί τελικά να γίνει αδίστακτος όταν έρχονται σε επαφή με την κανονική τους μορφή. Αυτό προκαλεί συσσώρευση κακών πριόνων, που τελικά οδηγεί στο θάνατο του εγκεφάλου και του σώματος. Ορισμένες ασθένειες prion μπορούν να μεταδοθούν μέσω μολυσμένου ιστού, συμπεριλαμβανομένου του κανιβαλισμού και της θανάτωσης του εγκεφάλου. Άλλοι μπορεί να τρέχουν σε οικογένειες. Και μερικοί άλλοι συμβαίνουν τυχαία. Όλες οι ασθένειες prion σε ανθρώπους και ζώα είναι 100% θανατηφόρες. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστούν πολλά χρόνια ή και δεκαετίες για να αναπτυχθούν συμπτώματα μετά την έκθεση.

Η χρόνια ασθένεια σπατάλης (ή CWD) είναι μια κατάσταση πριόν που μπορεί να επηρεάσει πολλά ελάφια, μους και άλκες. Το πιο εμφανές σύμπτωμα της CWD είναι η απώλεια βάρους. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν σύγχυση, σάλιο και απώλεια φόβου στους ανθρώπους. Το CWD μεταδίδεται συχνότερα σε ελάφια με επαφή με μολυσμένα σωματικά υγρά. Ωστόσο, μπορεί επίσης να περάσει από μολυσμένα τρόφιμα ή πόσιμο νερό.

Παρόλο που η CWD είναι σπάνια σε πληθυσμούς άγριων και εκτρεφόμενων ελαφιών, πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι αποτελεί σοβαρή απειλή για την άγρια φύση. Μόλις καθιερωθεί, η ασθένεια μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα σε πολυσύχναστους πληθυσμούς. Μπορεί επίσης να παραμείνει για μεγάλες περιόδους στο έδαφος και στο νερό, όπου τα ελάφια ουρούν ή αφοδεύουν. Τα πριόνια είναι ακόμη πιο δύσκολο να εξαλειφθούν από άλλα μολυσματικά μικρόβια. Προς το παρόν, υπάρχουν περιπτώσεις σε 26 κράτη καθώς και στον Καναδά, σε μέρη της Ευρώπης και στην Ασία.

Αξιωματούχοι του Τμήματος Φυσικών Πόρων της Μινεσότα εξέδωσαν εντολή έκτακτης ανάγκης για προσωρινή διακοπή της εισαγωγής και εξαγωγής εκτρεφόμενων ελαφιών whitetail. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από πρόσφατη έκθεση σχετικά με μια επιδημία CWD σε ένα αγρόκτημα ελαφιών του Ουισκόνσιν, το οποίο πώλησε ελάφια σε επτά κράτη αυτό το καλοκαίρι, συμπεριλαμβανομένης της Μινεσότα.

Τα μέσα ενημέρωσης G / O ενδέχεται να είναι επιλέξιμα για προμήθεια. Δεν απαιτείται κωδικός προσφοράς. Το NordVPN προσφέρει δωρεάν δοκιμή 3 μηνών και έκπτωση 69%. Αν ψάχνετε για αξιόπιστους πελάτες VPN με την υποδομή για να το υποστηρίξετε, το NordVPN είναι η καλύτερη επιλογή. Εγγραφή NordVPN

Η ασθένεια είναι μια άμεση, άμεση και σοβαρή απειλή για τα άγρια ελάφια της Μινεσότα. Αυτές οι ενέργειες αντικατοπτρίζουν το διακύβευμα, δήλωσε η Sarah Stromme, Επίτροπος του Τμήματος Φυσικών Πόρων της Μινεσότα, σε δήλωση που δημοσίευσε ο οργανισμός.

Το Τμήμα Ψαριών και Άγριας Ζωής στο Βερμόντ εξέδωσε ειδοποίηση σχετικά με τα ελάφια την ίδια μέρα. Είχαν μόλις ανακαλύψει την πρώτη περίπτωση επιζωοτικής αιμορραγικής (EHD), μεταξύ των άγριων ελαφιών στις τουλάχιστον δύο περιοχές του Βερμόντ.

Διαφήμιση

EHD προκαλείται ένας ιός (επιζωοτικός αιμορραγικός ιός) που μεταδίδεται από μύγες midge. Αν και δεν είναι μεταδοτική μεταξύ των ελαφιών και δεν είναι τόσο θανατηφόρα όσο η CWD, η EHD μπορεί να προκαλέσει σοβαρή, μερικές φορές θανατηφόρα αιμορραγία και αναπηρία. Το EHD βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό στις ΗΠΑ, κυρίως στη Νότια Αμερική, αλλά έχει επεκταθεί στο φετινό εύρος. Πιστεύεται ότι 700 άγρια ελάφια πέθαναν στη Νέα Υόρκη από την EHD φέτος. Ο αριθμός αυτός είναι σημαντικά υψηλότερος από τις προηγούμενες σποραδικές εστίες. Αξιωματούχοι στο Βερμόντ πιστεύουν ότι τα κρούσματα της Νέας Υόρκης είναι υπεύθυνα για ορισμένες από τις υποθέσεις τους. Ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και σύνορα Βερμόντ. Ο κίνδυνος μετάδοσης είναι ελάχιστος επειδή ο ιός εξαπλώνεται με μαστίγια. Ωστόσο, θα πρέπει να τελειώσει από τη χειμερινή περίοδο.

Το EHD δεν έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί βλάβη στον άνθρωπο. Ωστόσο, η κατανάλωση κρέατος από μολυσμένα ζώα δεν πρέπει να θεωρείται κίνδυνος. Η CWD δεν θεωρείται ότι αποτελεί κίνδυνο για τον άνθρωπο. Ωστόσο, μερικές εργαστηριακές μελέτες έχουν δείξει ότι η CWD μπορεί να μεταδοθεί σε πρωτεύοντα στο εργαστήριο. Ωστόσο, η ασθένεια του ανθρώπινου πριόν δεν έχει συνδεθεί με περιπτώσεις κατανάλωσης ελάφια CWD ή άλλης επαφής με αυτό. (Σκίουροι από την άλλη πλευρά …)