Αρχαία σκυλιά που τραγουδούν σαν φάλαινες που ανακαλύφθηκαν ξανά στην άγρια φύση

Τα άγρια σκυλιά μεταξύ εκείνων που πιστεύεται ότι είναι “τα αρχαιότερα κατοικίδια σκυλιά στη γη” έχουν ανακαλυφθεί ξανά στην Παπούα Νέα Γουινέα μετά από μισό αιώνα.

Αυτά τα σκυλιά, που ονομάστηκαν σκυλιά Τραγουδιού της Νέας Γουινέας, έχουν ένα κραυγαλέο ουρλιαχτό που κάποιοι πιστεύουν ότι ακούγεται σαν τραγούδι. Σύμφωνα με άλλους, το τραγούδι τους είναι συγκρίσιμο με αυτό της φάλαινας.

“Τα σκυλιά Τραγουδιού της Νέας Γουινέας είναι σπάνια. είναι εξωτικά. έχουν αυτή την όμορφη αρμονική φωνή που δεν βρίσκετε πουθενά αλλού στη φύση, οπότε η απώλεια αυτού ως είδους δεν είναι καλό πράγμα. Δεν θέλουμε να δούμε αυτό το (ζώο) να εξαφανίζεται”, δήλωσε η Elaine Ostrander από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας.

Ο Ostrander, συν-συγγραφέας της πρόσφατα δημοσιευμένης έρευνας για τα σκυλιά, λέει ότι μοιάζουν με οκτώ σκυλιά Τραγουδιού της Νέας Γουινέας που έφεραν στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από πολλά χρόνια.

Ακούστε αυτό το απίστευτο yodel παρακάτω:Άγρια σκυλιά με αρχαίο παρελθόν
Μέχρι πρόσφατα, θεωρήθηκε ότι τα σκυλιά εξαφανίστηκαν στην άγρια φύση, αλλά η δοκιμή DNA αποκάλυψε ότι ζουν στα τραχιά υψίπεδα του νησιού. Η φυλή περιγράφηκε για πρώτη φορά το 1897

Ο ερευνητής James McIntyre, πρόεδρος του Ιδρύματος άγριων σκύλων της Νέας Γουινέας Highland, βοήθησε να ανακαλύψουμε ξανά τα σκυλιά σε ακραίες καιρικές συνθήκες και έδαφος. Οι κάτοικοι της Παπούα της Ινδονησίας τους είχαν εντοπίσει το 2016 να κρύβονται σε ένα ιερό κοντά στο ορυχείο χρυσού και χαλκού Grasberg. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι υποψιάστηκαν ότι τα σκυλιά ήταν πιθανώς τοπικά αδέσποτα που έγιναν άγρια.

“Οι ντόπιοι τους ονόμασαν το Highland wild dog”, είπε. “Το σκυλί Τραγουδιού της Νέας Γουινέας ήταν το όνομα που ανέπτυξαν οι Καυκάσιοι. Επειδή δεν ήξερα τι ήταν, απλά τους αποκαλούσα τα άγρια σκυλιά Highland”, δήλωσε ο McIntyre

Αρχαία Σκυλιά Που Χρονολογούνται 3.500 Χρόνια
Στη συνέχεια, το 2018, ο McIntyre έλαβε DNA από δύο παγιδευμένα άγρια σκυλιά και ένα σκυλί, το οποίο βρέθηκε νεκρό. Όταν οι ερευνητές εξέτασαν τα δείγματα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το DNA των σκύλων ανήκε στην ” προγονική γραμμή από την οποία κατέβηκαν τα τραγουδιστικά σκυλιά.”Έτσι, τα σκυλιά είναι συγγενείς αυστραλιανών dingoes και ασιατικών σκύλων που οι άνθρωποι έφεραν στην Ωκεανία περίπου 3.500 χρόνια πριν.

Ένας από τους ερευνητές που μελέτησαν το DNA, Heidi G. Parker, δήλωσε στους New York Times:

“Για δεκαετίες, πιστεύαμε ότι το σκυλί Τραγουδιού της Νέας Γουινέας είναι εξαφανισμένο στην άγρια φύση. Δεν έχουν εξαφανιστεί”, δήλωσε ο Δρ Parker. “Στην πραγματικότητα εξακολουθούν να υπάρχουν στην άγρια φύση.”

Σήμερα, μερικές εκατοντάδες αιχμαλωτισμένα σκυλιά τραγουδιού παραμένουν σε ζωολογικούς κήπους και ως εξωτικά κατοικίδια ζώα. Τα σκυλιά είναι απόγονοι μερικών άγριων σκύλων που συλλήφθηκαν στη δεκαετία του 1970.

Με τα χρόνια, έχουν γίνει inbred, αποδυναμώνοντας τη γενετική γραμμή των ζώων. Τώρα, η ανακάλυψη του άγριου πληθυσμού σημαίνει ότι ο Αιχμάλωτος πληθυσμός θα μπορούσε να σωθεί. Χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνικές, οι ερευνητές ελπίζουν να δημιουργήσουν ένα σταθερό και αληθινό πληθυσμό σκυλιών Τραγουδιού της Νέας Γουινέας.

Συνιστώμενη ανάγνωση: οι αρχαιολόγοι επιβεβαιώνουν ότι τα σκυλιά μπορούν να μυρίσουν με επιτυχία τους αρχαίους τάφους από το 800 π. χ

Αν και παραμένει ασαφές, οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα τραγουδιστικά σκυλιά θα μπορούσαν να έχουν έναν κοινό πρόγονο με φυλές γνωστές σήμερα ως Akita και Shiba Inu. Ωστόσο, τα σκυλιά Τραγουδιού της Νέας Γουινέας έχουν γονιδιωματικές παραλλαγές διαφορετικές από όλα τα άλλα σκυλιά σήμερα.

Συναρπαστικά, η μελέτη αυτών των αρχαίων σκύλων θα μπορούσε να μας διδάξει περισσότερα για το πώς εξελίχθηκαν τα σύγχρονα σκυλιά. Είναι ενδιαφέρον ότι έχουν πολλά μοναδικά χαρακτηριστικά που τα ξεχωρίζουν από τις εγχώριες φυλές σήμερα.

Συγκεκριμένα, μια φωνή τραγουδιού που τσούζει τη σπονδυλική στήλη δεν είναι το μόνο χαρακτηριστικό που θέτει αυτή την αρχαία φυλή εκτός.

“Σύμφωνα με τον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο, οι αρθρώσεις και η σπονδυλική στήλη του σκύλου τραγουδιού είναι εξαιρετικά ευέλικτες — ανεβαίνει και πηδάει σαν γάτα. Ο ζωολογικός κήπος είπε ότι τα ηχογράμματα είχαν δείξει ότι το μοναδικό θρήνος αυτού του σκύλου είναι παρόμοιο με το τραγούδι της φάλαινας”, ανέφερε το CNN.

Μπορείτε να ακούσετε έναν άλλο αιχμάλωτο σκύλο Τραγουδιού της Νέας Γουινέας που τραγουδά την καρδιά του κάτω:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *