Το CNN αναφέρει ότι η Sophie Zhang, πρώην υπάλληλος του Facebook, είναι διαθέσιμη για να καταθέσει μπροστά στο Κογκρέσο.
Η ζανγκ δήλωσε ότι είχε μοιραστεί πληροφορίες σχετικά με “πιθανά ποινικά αδικήματα” με μια αμερικανική υπηρεσία επιβολής του νόμου.

Αφού απολύθηκε το 2020, ο Zhang έγραψε ένα σημείωμα λέξεων 7.800 στο οποίο επέκρινε δημοσίως το Facebook.

10 πράγματα στην τεχνολογία: Μείνετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις και καινοτομίες. Φόρτωση… Κάντε κλικ για να εγγραφείτε στο Insider marketing emails. Συμφωνείτε επίσης να λαμβάνετε προσφορές συνεργατών.

Η Sophie Zhang, πρώην επιστήμονας δεδομένων στο Facebook, δήλωσε ότι ήταν πρόθυμη να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου.

Η ζανγκ έγραψε επίσης την Κυριακή ότι είχε παράσχει “λεπτομερή τεκμηρίωση” σε μια αμερικανική υπηρεσία επιβολής του νόμου σχετικά με πιθανές εγκληματικές παραβιάσεις

Το CNN ρώτησε τον Ζανγκ αν ήξερε σε ποια υπηρεσία είχε δώσει έγγραφα. Το CNN έφτασε στον εκπρόσωπο του FBI για διευκρινίσεις.

Η Zhang tweeted τη Δευτέρα, συνδέοντας τη συνέντευξή της στο CNN, ότι θα καταθέσει αν το ζητήσει το Κογκρέσο.

Facebook Instagram Facebook), δήλωσε ότι ενθαρρύνθηκε να δει διμερή υποστήριξη για δράση εναντίον του Facebook, αφού ο Frances Haugen (άλλος καταγγέλλων στο Facebook) κατέθεσε σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών στο Instagram και το Facebook κατά τη διάρκεια ακρόασης του Κογκρέσου στις 5 Οκτωβρίου.

Ο Zhang απολύθηκε από το Facebook τον Αύγουστο του 2020. Ωστόσο, είχε δημοσιεύσει ένα σημείωμα λέξεων 7.800 που εξηγεί πώς πιστεύει ότι η εταιρεία επέτρεψε στα αυταρχικά καθεστώτα να χειραγωγήσουν την πλατφόρμα της.

Ο Ζανγκ έγραψε ότι είχε “αίμα στα χέρια της” σε ένα σημείωμα που έλαβε η BuzzFeed. Η ζανγκ δήλωσε ότι απολύθηκε λόγω “κακής απόδοσης”.

Η ζανγκ δημοσίευσε το σημείωμα στον εσωτερικό ιστότοπό της. Τον Ιούλιο του 2021, ενημέρωσε το MIT Technology Review το Facebook είχε κάνει μια καταγγελία σχετικά με το διακομιστή της. Στη συνέχεια, ο ιστότοπός της λήφθηκε εκτός σύνδεσης.

Το Insider έφτασε στο Facebook για σχόλια, αλλά δεν απάντησαν αμέσως. Ένας εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε ότι σε μια δήλωση του Ιουλίου στο MIT Technology Review, “για τις αμέτρητες συνεντεύξεις που έκανε από τότε που έφυγε από το Facebook”, ότι είχαν διαφωνήσει θεμελιωδώς για την περιγραφή των προτεραιοτήτων και των προσπαθειών τους για την εξάλειψη της κατάχρησης στην πλατφόρμα. Επιδιώκουμε επιθετικά κακοποίηση σε όλο τον κόσμο και έχουμε εξειδικευμένες ομάδες αφιερωμένες σε αυτό το έργο.

“Έχουμε πλέον καταργήσει πάνω από 150 δίκτυα συντονισμένης, μη αυθεντικής συμπεριφοράς. Αυτή είναι η πρώτη μας προτεραιότητα.

Ένας εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε τη Δευτέρα ότι περισσότερα από 150 δίκτυα είχαν καταργηθεί από την εταιρεία από το 2017. Είπε επίσης ότι “το ιστορικό μας δείχνει ότι η κακοποίηση στο εξωτερικό αντιμετωπίζεται με την ίδια ένταση που αντιμετωπίζουμε στις ΗΠΑ.”

Ο Haugen κατέθεσε στις 5 Οκτωβρίου ότι το Facebook είχε υπο-πόρους τις ομάδες και τα εργαλεία του για αναζήτηση κατάχρησης σε άλλες γλώσσες εκτός από τα αγγλικά.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Mark Zuckerberg δημοσίευσε μια δήλωση την περασμένη Τετάρτη υποστηρίζοντας ότι η περιγραφή της εταιρείας από τον Haugen ήταν “ψευδής”.